15o

Повернути ветеранів у повноцінне життя суспільства

  • 2023.09.20 09:32
    • Громада
  • 324

Глибше зрозуміти проблеми ветеранів російсько-української війни і посприяти у їх вирішенні – з такою метою до Калуша приїхав гість із США. Люк також є ветераном, а два роки тому він мав нагоду тренуватись з нашими військовими у Миколаєві та Одесі.

В Америки, як відомо, є чималий досвід вирішення подібних проблем – від реабілітації до соціалізації, від протезування до забезпечення робочими місцями, від лікування поранень до допомоги при апатії чи неконтрольованих нападах агресії тощо. І Люк працює в такій спеціалізованій установі. 19 вересня чоловік зустрівся з представниками Спілки учасників АТО/ООС Калущини ім. Р. Шухевича – громадської організації, яка функціонує від початку бойових дій на сході України. Упродовж років спілка організовувала для ветеранів, а також – членів сімей загиблих та зниклих безвісти заходи з реабілітації та інтеграції в суспільне життя, зокрема на базі ПС "Джерело".

В напрямку соціалізації ветеранів намагається працювати і громадське об’єднання «Браття з Прикарпаття», яке й запросило Люка до Калуша. В результаті зустрічі американський ветеран, зокрема, схвалив ідею відновлення реабілітаційного проєкту для наших військовослужбоців на базі садиби «Джерело», що у с. Пійло Калуської МТГ. І запевнив, що після консультацій зі своїм керівництвом, імовірно, перейде до його реалізації.

Інші новини