7o

Київський завод ПТО (підіймально-транспортного обладнання) відкрив виробничий підрозділ у Калуші та інвестуватиме в регіон

  • 2022.09.26 11:33
    • Економіка
  • 603

Релокація флагмана українського кранобудування

У перші дні повномасштабного вторгнення росії під удар потрапили відразу кілька областей нашої країни. Перед керівниками промислових підприємств, розташованих поблизу району бойових дій, постало питання: що робити? Адже виник реальний ризик не лише знищення всього майна, а й загрози безпеці своїх співробітників. У такій ситуації багато реалістично мислячих керівників вирішили релокувати свої підприємства у більш безпечні регіони, зокрема, у Західну Україну.

На Київському заводі підіймально-транспортного обладнання, який на сьогоднішній день є флагманом українського машинобудування, також було прийнято рішення про релокацію – у стародавнє прикарпатське місто Калуш Івано-Франківської області. Звичайно ж, це було зроблено лише після узгодження цього питання (до речі, дуже оперативного) з керівництвом цього міста та області. Керівництву КЗПТО відразу на вибір було запропоновано кілька місць для розміщення своїх виробничих площ.

І вже за кілька днів після перевезення всього основного свого майна в Калуші було не тільки розгорнуто повномасштабне виробництво вантажопідіймальних кранів різних типів (опорних і підвісних кран-балок, мостових кранів класичної конструкції, а також козлових, напівкозлових та консольних кранів), а й повністю сформовано регіональний сервісний центр

Варто відзначити також, що зараз у наявності на заводському складі є всі основні кранові компоненти, що дозволяє здійснювати виготовлення та монтаж вантажопіднімальних кранів під ключ у найстисліші терміни (до 10 днів із моменту замовлення). Крім того, КЗПТО, як і раніше, пропонує всім зацікавленим українським компаніям та приватним підприємцям постачання високоякісних оригінальних запчастин для кранів та електроталів за цінами заводів-виробників.

Нещодавно виробничий підрозділ КЗПТО у місті Калуш відвідала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, яка хотіла ознайомитися з умовами роботи колективу, процесом виробництва, можливими труднощами та проблемами на новому місці дислокації.

Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов подякував очільниці області за надану допомогу та досить докладно розповів про діяльність і можливості підприємства. Зокрема, він зазначив: «Ми займаємось виробництвом вантажопідіймального кранового обладнання, яке повністю відповідає європейським стандартам. Місто Калуш ми обрали тому, що воно є одним із промислових центрів Західної України, має зручну розвинуту транспортну інфраструктуру, також тут є локальні виробники продукції, яка використовується у виробництві наших кранів.

Після закінчення війни та перемоги України, - поділився також планами на майбутнє Олексій Севастьянов, - хочемо розглянути варіант будівництва та розширення виробництва з метою забезпечення постачання наших вантажопідйомних кранів до найближчих європейських країн. Чекаємо на збільшення попиту на нашу продукцію. Наступного року плануємо розглянути варіанти інвестицій у цей регіон».

Наприкінці зустрічі керівниця Івано-Франківської області Світлана Оніщук наголосила: «Понад пів сотні вітчизняних підприємств релокувалися у нашу область. Ми докладаємо всіх можливих зусиль, щоб створити підприємствам-переселенцям найкомфортніші умови для ведення їхнього бізнесу. Дуже добре, що ваше підприємство вже повністю адаптувалося та налаштувало свою виробничу діяльність. Нам вельми важлива його успішна робота – адже створюватимуться додаткові робочі місця та поповнюватимуться місцеві бюджети. Тож давайте працювати разом заради нашої Перемоги»!

Інші новини