21o

Не виносити сміття з хати

  • 2022.10.25 11:39
    • Соціальна сфера
  • 364

Цим повчанням, своєрідною родинною традицією українці послуговуються століттями. Бо ж не варто розголошувати на всі боки, вивертати на показ життя власної сім’ї, розповідати стороннім те, що стосується лише вузького кола рідних.  Але саме так ми толеруємо домашнє насильство.

  У Калуській міській територіальній громаді реалізовується проект UNFPA «Міста та громади, вільні від домашнього насильства». Статистика засвідчує  52% жінок вважають, що в певних ситуаціях заслужили на психологічний тиск чи силові методи, а майже кожен третій чоловік – що агресія у взаєминах – це приватна справа сім’ї.

   І ось чергова реальна історія.  Наша «принцеса» зустріла «принца» і навіть те, що в такий щасливий день – день укладання шлюбу, матір нареченого «благословила» нецензурною лайкою не руйнувало надію дівчини на щасливе життя. Після весілля почалося справжнє пекло: крики, побої, нецензурна лексика в її сторону уже зі сторони  коханого.  І тільки після того, як сусіди викликали поліцію через крики та шум із-за зачинених дверей, врятувавши її цим від смерті, «принцеса» зробила рішучий крок написала заяву на кривдника та розірвала стосунки, до яких так довго йшла.

   Висновок цієї історії: жодні стереотипи не повинні бути перепоною у прийнятті правильних рішень.  Кожна людина заслуговує на повагу та любов, бо тільки  в такій сім’ї можуть народитися щасливі діти.

   Час руйнувати міфи та стереотипи, будувати щасливе майбутнє наперекір війні.  Не допускайте її у свої стосунки.

Інші новини