12o

ДІТИ З НОВОГРОДІВКИ ВІДПОЧИВАТИМУТЬ У КАЛУСЬКІЙ ГРОМАДІ

  • 2024.01.04 10:27
    • Громада
  • 124

Калуська громада продовжує гостинно зустрічати маленьких українців, які проживають поблизу територій, де тривають активні бойові дії.

   Сьогодні з міста-побратима Новогродівки до Калуша завітали 19 дітей разом із 4 наставниками. В часі війни, коли так багато горя і розпачу, підтримка надзвичайно важлива. Ще з початку повномасштабного вторгнення агресора працівники Новогродівської міської ради разом зі своїми дітками евакуювалися до Калущини. Тут вони жили і дистанційно працювали протягом семи місяців. Потім повернулися до рідної Донеччини.

   На жаль, там і досі точаться бойові дії. Нещодавно Новогродівська громада вкотре постраждала від страшних ворожих атак. Життя в таких умовах нестерпне. Особливо для дітей, у яких ворог викрав щасливе дитинство. Тож для калушан, як гостинних господарів, є справою честі зробити все можливе, аби юні новогродівці хоча б на короткий період відволіклися від щоденних жахіть війни. Безпосередньо гостями опікується служба у справах дітей Калуської міської ради.

  Для дітей запланована цікава й насичена програма. Зокрема, відвідини басейнів, Льодового палацу, кінозалу «Час кіно», заняття з англійської мови та майстер-класи від ГО «Чисті серця», екскурсія до музею Степана Бандери, мандрівка Карпатським Трамвайчиком, подорож у Парк Історії Землі, прогулянка Івано-Франківськом та відвідини виробництва друкованої продукції, фестиваль «Коляда моїх батьків», зустріч із калуськими пластунами, творча майстерка від ЦХТДЮМ, майстер-клас з розпису еко-торбинки. Нещодавно в Калуській громаді відпочивали діти з Попасної та Нікополя. І були дуже задоволені.

   «Ми прагнемо, щоб за час перебування діти якомога більше посміхалися, отримали масу яскравих вражень, позитивних емоцій та просто були щасливими. Віримо, що й цього разу у нас все вийде!» - переконаний міський голова Андрій Найда.

Інші новини