12o

Міський голова Калуша Андрій Найда відвідав Галицький край

  • 2023.09.09 19:20
    • Громада
    • Культура
  • 200

1125-та річниця з Дня першої писемної згадки про Галич об’єднала українців задля вшанування та примноження історично-культурної спадщини нашої нації! 

Сьогодні,9 вересня, спільно із народними депутатами, головами територіальних громад міський голова Калуша Андрій Найда відвідав Галицький край. 

Це була насичена важливими подіями зустріч. Зокрема, тут відбулося відкриття пам’ятного знаку з відображенням символіки 62 громад нашої області. 

Замкова гора стала місцем проведення форуму, який в онлайн режимі очолював Віталій Кличко – голова Асоціації міст України. 

- Спільно з членами АМУ обговорили важливість збереження військового ПДФО у громадах, - зазначив міський голова Андрій Найда. - Єдина позиція учасників форуму – зберегти військове ПДФО у громадах, адже саме із цих коштів виділяється найнеобхідніша допомога нашим військовослужбовцям. Саме громада – перша рушійна сила допомоги та підтримки. Проте, необхідно зробити однакові умови розподілу військового ПДФО для усіх громад. Щоб не виникало спірних ситуацій стосовно питань: «чому одна громада допомагає більше аніж інша». 

Також на форумі розглядали ймовірність внесення деяких споруд Галицької громади до культурної спадщини «ЮНЕСКО» та ряд інших питань. 

До слова, програма відзначення 1125 річниці Галича була прийнята на обласному рівні і Калуську громаду також було включено в перелік локацій, на яких відтворюються історичні події Галичини. 

Калуш і Галич – разом, як і сотні років тому!

Інші новини