ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ, ПІДТРИМКА СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ, МЕРЕЖА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

  • 2024.05.28 16:47
    • Громада
  • 117

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні, 28 травня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради. На порядок денний винесено 34 питань.

Заслухали інформацію про виконання бюджету Калуської громади за І квартал цього року та затвердження плану заходів щодо складання прогнозу бюджету на 2025-2027 роки та проекту бюджету на 2025 рік.

Члени виконкому проголосували за планову мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на 2024-2025 навчальний рік.

– Ми тривалий час вивчали стан освітньої галузі громади, – зазначила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. – Враховуючи план оптимізації, ми пропонуємо затвердити комфортну мережу закладів освіти, яка дозволить забезпечити комфортне навчання для дітей у Калуській громаді. Оскільки кількість дітей зменшується, є зміни на законодавчому рівні та нестача освітньої субвенції, з наступного року у закладах дошкільної освіти передбачається скорочення груп. До слова, наразі кількість дошкільнят, які відвідують дитсадки у Калуській громаді зменшилася на 162 дитини. Також можливе зменшення кількость груп і в позашкільних закладах освіти – Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді та Центрі науково-технічної творчості.

Міський голова Андрій Найда, своєю чергою, подякував освітянам громади за розуміння та їх пропозиції щодо плану комфортної оптимізації закладів освіту.

– Переконаний, що незважаючи на оптимізацію, ми збережемо високий рівень знань у Калуській громаді, – акцентував А. Найда.

Відтак члени виконкому перейшли до розгляду питань щодо підтримки Захисників та їх родин, а також сімей полеглих Героїв. Зокрема, ухвалили рішення про надання одноразових грошових допомог. Допомогу отримають: 8 сімей загиблих, зниклих безвісти Захисників України (загальна сума – 400 000 грн); 12 сімей загиблих (померлих) Захисників України, яким виділена одноразова грошова допомога для спорудження надгробку та встановлення на ньому цифрового QR коду (загальна сума – 356 750 грн); 14 поранених Захисників України (загальна сума – 178 000 грн); 78 громадян, яким виділена одноразова грошова допомога для вирішення матеріальних проблем (загальна сума – 173 881 грн); 29 громадян, які мають онкологічні захворювання (загальна сума – 243 000 грн); 11 батьків дітей з інвалідністю (загальна сума – 13 200 грн).

Також рішенням виконкому затверджено новий порядок використання коштів для організації сімейного відпочинку, а саме розширено перелік отримувачів коштів на сімейний відпочинок. Відтепер право на грошову допомогу для сімейного відпочинку надається: учасникам бойових дій та членам їх сімей; постраждалим учасникам Революції Гідності та членам їх сімей; особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей; членам сімей загиблих учасників бойових дій; членам сімей загиблих під час Революції Гідності; членам сімей зниклих безвісти та захоплених в полон (крім тих, які добровільно здалися в полон) Захисників чи Захисниць України; учасникам війни з числа учасників АТО/ООС та членам їх сімей.

Кошти виділяються з місцевого бюджету. 

На відпочинок однієї людини спрямовується 3990 грн. Щоб скористатися цією послугою першочергово зверніться до нашого ЦНАПу.

Також на виконкомі затвердили мережу та контингент Калуської дитячої музичної школи і комунального закладу «Голинська дитяча школа мистецтв Калуської міської ради» на 2024-2025 навчальний рік.

– Відрадно, що в нас спостерігається збільшення кількості учнів у Голинській дитячій школі мистецтв, – зауважила начальниця управління культури, національностей та релігій Любов Джуган.

Крім того, члени виконкому надали дозвіл на демонтаж окремих частин Пагорба Слави в комплексі з пам’ятним знаком загиблим на війні в Афганістані. Таке рішення зумовлене захистом культурного простору України від впливу проросійського наративу та з метою здійснення демонтажу пам’ятних знаків, пов’язаних із російською федерацією та колоніальною спадщиною.

Обговорили і питання організації відпочинку та оздоровлення дітей та молоді з Калуської громади у літній період.

– З 3 по 20 червня у нашій громаді діятиме 9 пришкільних таборів, в яких загалом заплановано оздоровити 430 дітей, – розповідає начальник управління молоді та спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер. – Також за кошти з місцевого бюджету закуплено 50 путівок у табір «Смерічка» у селі Микуличин. Плануємо організувати відпочинок для дітей і на території міст-побратимів Калуської громади.

За словами Руслана Цюпера, першочергово надаватимуть путівки дітям військовослужбовців, загиблих Захисників, зниклих безвісти Героїв.

Загалом з питань оздоровлення потрібно звертатися до управління молоді та спорту Калуської міської ради ( вул. Бандери, 18, 3 поверх).

Також члени виконкому затвердили кошторисну документацію на капітальний ремонт підвального приміщення (укриття) житлового будинку на вул. Дзвонарська.

– У Калуському ліцеї №3 наразі відсутнє укриття, відтак за кошти міського бюджету плануємо зробити ремонт підвального приміщення у житловому будинку на вул. Дзвонарська, яке могло б слугувати укриттям для школярів, – пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак. – Мешканці будинку проінформовані та дали згоду.

Крім того, члени виконкому внесли ряд змін до рішень виконкому та розглянули інші організаційні питання. 

Питання, що стосуються неповнолітніх, розглянули у закритому режимі.

Інші новини