14o

Відбулося засідання координаційної ради з питань дітей

  • 2024.05.27 17:44
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 130

Сьогодні, 27 травня, у центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулося засідання координаційної ради з питань дітей під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш.

Також, окрім членів ради, у нараді взяли участь громадські організації та благодійні фонди Калуської територіальної громади: ГО «Чисті серця Калуш», БО «БФ «Крила підтримки», ГО «Молодь у дії».

На координаційній раді з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та за значний внесок у виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сім'ї, збереження та розвиток сімейних традицій, підвищення рівня духовних, моральних цінностей і авторитету української родини Подякою міського голови та грошовою премією нагородили трьох опікунів: Світлану Тимчишин, Руслана Гасанова, Степанію Пастух. У кожного з них під опікою знаходяться по 2 дітей. Подяки заслуговують всі опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, усиновителі, які взяли на себе не просту ношу – надати родину дитині-сироті чи позбавленої батьківського піклування. 

Леся Дзундза, директорка Служби у справах дітей Калуської міської ради поінформувала присутніх про захист прав дітей в умовах військового стану. Зокрема зазначила, що на сьогодні у службі на обліку перебуває 103 дитини. З них – 31 дитина – сирота. Решта – соціальні сироти, в яких є батьки, але діти з ними не проживають. Ці діти потребують особливої уваги. На сьогодні в громаді 11 прийомних сімей, в яких виховується 16 дітей. 42 дітей перебувають на обліку як таких, що проживають у сім’ях в складних життєвих обставинах. Серед приємних новин - у нещодавно новоствореній патронатній сім’ї вже на вихованні перебуває 3-річна дівчинка.

Йшлося на координаційній раді і про та оздоровлення й відпочинок дітей пільгових категорій. Заступниця Надія Гуш подякувала містам-побратимам, які минулоріч прийняли дітей з сімей військовослужбовців та Героїв, які загинули в російсько-українській війні. А також громадським організаціям за долучення до відпочинку малечі. Зазначила, що незабаром, завдяки МО «СОС Дитячі Містечка», у громаді буде започатковано інціативу «Право на сім’ю». Від цієї організації у двох закладах освіти вже функціонують дитячі кімнати. Також акцентувала увагу на важливості охопленням якомога більше дітей різних категорій літнім оздоровленням. Після трирічної перерви з початку червня діятиме наметове містечко в рамках проведення Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл-джура». 3 червня у закладах загальної середньої освіти міста стартують пришкільні оздоровчі табори. Загалом, з питань оздоровлення звертатися до управління молоді та спорту Калуської міської ради ( вул. Бандери, 18, 3 поверх).

Діятиме у громаді й дитячий табір «Мінерленд» при ПК «Мінерал». Минулого року в ньому відпочили та оздоровилися 600 дітей.

Інші новини