8o

Міський голова Андрій Найда взяв участь у виїзній нараді щодо заборгованості заробітної плати на Калуській ТЕЦ, яка відбулась в обласній військовій адміністрації під головуванням Світлани Онищук

  • 2022.08.05 14:40
    • Громада
  • 298
Як уже повідомлялось – минулого тижня відбулись збори первинної профспілкової організації Калуської ТЕЦ, на яких працівники цього підприємства обговорювали наболіле для них питання, що стосується заборгованої заробітної плати. Буквально наступного дня після зустрічі з колективом цю проблему я озвучив у Києві перед міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим.
   І вже 3 серпня, за дорученням міністра, в обласній військовій адміністрації під головуванням її очільниці Світлани Онищук відбулась перша нарада за участю заступника голови ОВА Вадима Созоника, представників ТОВ «Костанза», Регіонального відділення ФДМУ, директорки ДП «Калуська теплоелектроцентраль - Нова» Олександри Якубишин, голови профспілки ТЕЦ Андрія Неборака, заступника генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Яреми Рудика та, власне, Калуського міського голови як представника інтересів громади.
   Вже в ході зустрічі, після заслуховування всіх зацікавлених сторін, з’ясували, що проблема невиплати заробітної плати працівникам ТЕЦ є похідною незавершених правочинів щодо приватизації ДП "Калуська теплоелектроцентраль - Нова". Іншими словами – аукціон з продажу єдиного майнового комплексу відбувся ще в жовтні минулого року. Переможець торгів компанія "Костанза" справно сплатила державі 801 млн. грн., а в договорі купівлі-продажу взяла на себе ряд зобов’язань, зокрема й погашення боргів із заробітної плати працівників ТЕЦ.
   Наступним кроком для того, щоб ТОВ «Костанза» могла розпочати свій менеджмент на придбаній ТЕЦ мав стати ще й акт приймання-передачі (ФДМУ - ТОВ «Костанза). Однак, на сьогодні цей документ ще не сформовано. Причин такого «простою», як виявилося, декілька, в тому числі й військовий стан. Але спроб досягнути консенсусу зі сторони покупця в цьому питанні було не менше п’яти. Головна і зрозуміла умова ТОВ «Костанза» – передавальний акт має відображати реальний стан ДП "Калуська теплоелектроцентраль - Нова" та відповідати договору купівлі-продажу.
   З позитиву – учасники зустрічі досягли домовленостей щодо вжиття першочергових заходів, щоб рухатись далі, зокрема й якнайшвидшого проведення повної інвентаризації активів і зобов’язань ДП "Калуська теплоелектроцентраль - Нова", результати якої мають бути відображені в акті приймання-передачі.
   ТОВ «Костанза» зі свого боку задекларувала готовність до наступних кроків і виконання взятих на себе обов’язків, але з одним застереженням – передавальний документ має чітко відповідати раніше укладеному договору.
А ми дуже сподіваємося, що питання зрушиться з місця і «перезавантаження» процесу приватизації Калуської ТЕЦ відбудеться в найкоротші терміни. Однозначно – в цьому зацікавлені всі сторони, бо є у всіх розуміння, що заручниками в цій ситуації є люди, які, працюючи, залишилися без заробітку. Цю проблему вирішувати треба негайно.
  Ми ж пильно будемо стежити за перебігом подій та інформувати про це громаду.
Інші новини