14o

Батько наш Бандера, Україна – мати! ВІДЕО

  • 2024.01.01 15:04
    • Громада
    • Культура
    • Трансляції
    • Відео
  • 535

Уже традиційно мільйони українців починають новий рік з іменем Бандери. Саме 1 січня народився видатний політичний діяч, ідеолог, теоретик і практик українського націоналізму, лідер національно-визвольної боротьби українців, головний Провідник ОУН. 

Сьогодні до Старого Угринова на Калущині, села, де 115 років тому побачив світ майбутній символ української нації, людина, якої найбільше боялися за життя і перед якою тремтять від страху дотепер усі наші вороги; сюди, до родинного обійстя Бандер, приїхали сотні небайдужих – з Прикарпаття та різних куточків України. Приїхали, аби причаститися і зарядитися його духом на увесь наступний рік. Тому що кожен новий рік починаємо з Бандерою!

Урочистості розпочалися Маршем українських націоналістів у виконанні мистецького колективу «Бандерівські соколи», що складається із представників Брошнів-Осадської станиці братства вояків УПА. До слова, автором безсмертного тексту «Зродились ми великої години» є також наш краянин, Олесь Бабій. 

У скорботі присутні схилили голови в пам’ять про тисячі і мільйони полеглих за Україну.

Парох Старого Угринова о. Ярослав відправив панахиду за упокій душ Провідника, його сім’ї та родини, загиблих вояків УПА і підпільників ОУН, тисяч Героїв нинішньої російсько-української війни. Поіменно згадавши полеглих військовослужбовців - мешканців Новицької територіальної громади, до складу якої належить Старий Угринів.

Через повітряну тривогу урочистий захід довелося скоротити. До пам’ятника Степанові Бандери лягли квіти шани від численних гостей. Зокрема, й від калуської делегації на чолі із заступниками міського голови Богданом Білецьким, Надією Гуш, Наталією Кінаш, керуючим справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олегом Савкою.

Інші новини