20o

Обговорили важливість регіональної політики на шляху до Євросоюзу

  • 2023.12.01 09:13
    • Актуально
    • Громада
  • 146

   Калуський міський голова Андрій Найда 28-29 листопада працював у складі делегації при Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

   Спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України обговорювали важливість регіональної політики на шляху до Євросоюзу під час консультації «Регіональна політика у рамках процесу вступу України до Європейського Союзу».

   До обговорення долучили народних депутатів та очільників громад. Модерував зустріч Віталій Безгін – народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. У онлайн-режимі доєдналися до обговорень Олександр Корнієнко – народний депутат, перший заступник Голови Верховної Ради України, Олег Немчінов – міністр Кабінету Міністрів України, Сорен Гербст – керівник відділу Багаторівневого Управління Програми «U-LEAD з Європою».

   «Нам необхідно мати чітке розуміння щодо того, яким чином відбуватиметься дотування коштів у нашу державу. Ми повинні розробити для себе політику з урахуванням усіх пропорцій по росту громад. Необхідно, щоб розвиток громад проходив на однаковому рівні», — наголосив Калуський міський голова Андрій Найда.

Інші новини