6o

Відбулася творча виставка робіт жінок ВПО

  • 2024.04.01 10:41
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 74

Вишивка бісером, виготовлення іграшок, декору, солодких букетів, мила і свічок. Для когось це просто – улюблене заняття а для когось – порятунок і навіть заробіток.

Громадська організація «Благодійний фонд «Крила підтримки» реалізовувала у Калуші проєкт «Розширення можливостей для жінок ВПО», підтриманий ГО «Д.О.М 4824» в рамках Проєктної лабораторії. Ідея належить волонтерці організації Ірині Полосенко. 

Упродовж місяця вдалося провести: 

- шведський гурток;

- майстеркласи «Майстриня»;

- психологічні кола підтримки для жінок.

До проєкту залучені 15 внутрішньо переміщених жінок. Активності відбувалися у новому приміщенні благодійного фонду «Крила підтримки» за адресою: м. Калуш, вул. Євшана, 9, інженерний корпус, к. 307. За надані донорами кошти купили необхідні матеріали і обладнання для майстеркласів.

— Спочатку жінки ВПО опановували мистецтво створення іграшок, мила, свічок, прикрас. Їх навчала майстриня Христина Ільницька, — розповідає завідувачка сектору з питань сім’ї і гендерної політики відділу соціального обслуговування населення пільгових категорії УСЗН, голова ГО «БФ «Крила підтримки» Аліна Бігун. — Уже потім, жінки і самі могли проводити майстер-класи. Для когось це спосіб відволіктись, а для декого – можливість заробляти. Одна учасниця проєкту уже навчається фінансової грамотності і хоче відкривати власну справу.

У суботу, 30 березня, організували підсумкову виставку робіт: соєві свічки, розпис гільз, вишивка бісером, декорування, м’які іграшки, пряники, сумки ручної роботи, а також мило, солодкі букети. Кожна із учасниць презентувала свою творчість і розповідала, наскільки цінною була для неї участь у проєкті. 

Діяльність здійснюється в рамках проєкту «Центри підтримки та розвитку жінок», що реалізує ГО «Д.О.М.48.24» в партнерстві з ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки уряду Японії Посольство Японії в Україні.

Інші новини