13o

Важливі питання життєдіяльності громади обговорили 16 лютого на старостаті

  • 2024.02.16 15:47
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 203

   Чергова робоча нарада зі старостами за участю керівників структурних підрозділів міської ради відбулась 16 лютого.

   На початку зустрічі до присутніх звернувся керівник Калуської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Василь Гринів. У зв’язку із напруженою епізоотичною ситуацією щодо сказу, спричиненою значним збільшенням кількості лисиць у дикій природі, він закликав старост реєструвати і офіційно повідомляти про всі подібні випадки. Останнім часом лисиця (а вона є основним джерелом вірусу сказу) почала норитися неподалік населених пунктів та в покинутих будинках самих сіл та міст. Мешканці нерідко скаржаться на наближення небезпечної тварини до власних господарств. А відстріл протягом двох останніх років на території області заборонений. До війни ж мисливці району за чотиримісячний сезон полювання ліквідовували 300 – 400 лисиць. Важливим специфічним заходом профілактики сказу є пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження вакцини у вигляді приманки на визначеній площі. Усіляко сприяти таким діям старост закликав керівник організації УТМР.

  Далі про роботу закладів освіти розповіла начальниця управління Ірина Люклян. Триває третій етап предметних олімпіад, конкурсів ім. Яцика, Шевченка інших планових заходів. З понеділка учні перших класів ідуть на тижневі додаткові канікули. В рамках спортивної кампанії «Пліч-о-пліч» завершились змагання з футзалу. Відрадно, що до фінальної частини змагань вийшли три сільські дитячі команди: Студінської гімназії, Тужилівського і Боднарівського ліцеїв. Начальниця управління освіти анонсувала два важливі заходи: 17 лютого об 11:00 у Концертному залі предстаники українсько-словацької культурно-освітньої організації запропонують для 11-класників умови безоплатного навчання у Словаччині. В цей же час комп’ютерна академія «IT STEP» проведе в режимі онлайн безоплатний майстер-клас з кібергігієни дітей в інтернеті.

  Про проведені поточні роботи на території старостинських округів проінформував заступник начальника УЖКГ Юрій Рекунов. В усі округи КП «Калушавтодор» завіз щебінь. Відтак, є можливість використати матеріал, де це найбільш необхідно (попідсипати ями, вибоїни тощо). Виконувалось профілірування та підсипка в Пійлі, Сівці-Калуській та Кропивнику. У зв’язку зі збільшенням тривалості світлового дня КП «Міськсвітло» переустановило системи вмикання вуличних світильників. У вечірній час вони працюють з 18:15 до 24:00; вранці з 06:00 до 06:55. В результаті зустрічі міського голови Андрія Найди з ДП «Дороги Прикарпаття» представниками підприємства уже розпочали роботи з прочищання каналу уздовж доріг у Кропивнику і Копанках. Після цього вони зможуть перейти до профілювання і підсипання щебнем цих доріг. Незабаром буде відновлено міст-кладку в Мислові.

   Начальниця управління культури, національностей та релігій Любов Джуган повідомила, що складено кошторис на ремонт даху народного дому у Середньому Бабині; розповіла про перпективи ремонтних робіт народних домів у Кропивнику та Копанках. Присутніх запросили на віче, присвячене Героям Небесної Сотні, яке відбудеться 20 лютого об 11:00 в Копанках.

   З вівторка представники КП «Спорт-арена» почнуть об’їзд сільських стадіонів, аби визначити потреби, скласти паспорти спортивних об’єктів. Розпочнуть із сіл, футбольні команди яких представлені в чемпіонатах району та області – повідомив начальник управління молоді і спорту Михайло Клим. Благодійна організація «Людина в біді» розпочала роботи з облаштування притулку для ВПО у Пійлі – розповіла староста Галина Гелега.

   В ході наради окремим протокольним дорученням міського голови оформлено необхідність невідкладно розпочинати відповідні заходи щодо недопущення загрози розповсюдження борщівника Сосновського. На завершення наради волонтерка ГО "Чисті серця Калуш" Ірина Іовлєва подякувала присутнім за активність у зборі коштів для підтримки Навчального центру аеророзвідки. Упродовж тижня в багатьох селах Калуської громади відбувалися благодійні заходи до Дня єднання. Зібрані майже 20 тис грн старости передали волонтерам.

Інші новини