16o

АНДРІЙ НАЙДА ВЗЯВ УЧАСТЬ У БРИФІНГУ ГОЛОВИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОДА

  • 2021.11.10 15:35
    • Громада
  • 500

10 листопада 2021 року міський голова Андрій Найда разом із заступницею міського голови Наталією Кінаш взяли участь у виїзному брифінгу голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, який відбувся на території ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Основним питанням, що обговорювалося – виробництво кисню для потреб медзакладів області в період пандемії COVID-2019.  Учасниками заходу були: Микола Стовбан – в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківська клінічна інфекційна лікарня», Роман Гурський – керівник Головного управління «Держспоживслужби», Ігор Дмитренко – директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, Людмила Сірко – заступник голови Івано-Франківської ОДА, Іван Підсадюк – генеральний директор ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Модератором зустрічі виступила заступник генерального директора з загальних питань та корпоративної комунікації Марія Савка.

Іван Підсадюк, генеральний директор ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»: «Коли пандемія коронавірусу почала наступати, в минулому році підприємством було прийнято рішення освоїти виробництво медичного кисню, який надзвичайно потрібний нашим лікарням. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити область та інші регіони медичним киснем».

Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОДА зазначила, що робота ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» є надзвичайно важливою складовою в комплексних заходах облдержадміністрації  щодо запобігання поширенню та протидії COVID-19. Очільниця області закцентувала увагу на тому, що на Прикарпатті є 25 медичних закладів, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу. А кисень є вкрай необхідним компонентом терапевтичних заходів, що застосовуються при госпітальних випадках.

За останню добу, за словами Світлани Онищук, захворіло в нашій області 694 людини, госпіталізовано 234; 22 – летальних випадків. Розгорнуто 2803 ліжка, 96,2 % з них забезпечено доступом до кисню. 2150 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні, з них 145 – в реанімаційних відділеннях, 40 – підключено до апаратів ШВЛ. 75 % хворих, які лікуються в медичних закладах області є кисневозалежними. Щоденно в регіоні використовується 25 т кисню, 14 з них безоплатно надає ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Це велика допомога для порятунку людських життів.

Андрій Найда: «Нам найбільше пощастило, що підприємство ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» розташоване на території нашої  громади, адже без його участі було б дуже сутужно. В жовтні 2020 року КНХ придбав кисневу ємність для рідкого кисню на 3 т вартістю близько 1 млн грн, провів безоплатно її монтаж та підключення. Згодом підприємство також благодійно провело обв'язку ще двох ємностей на 2 т в Калуській ЦРЛ та на 3 т в Калуській міській лікарні. І з 2020 року постачає благодійно рідкий кисень в наші обидві лікарні. На сьогодні об'єм постачання складає 4 т в добу. Адже в закладах розгорнуто 310 ліжок, які в Калуській міській лікарні заповнені на 100 %, і в Калуській ЦРЛ заповнені на 82 %».

Міський голова також зазначив, що вакцинальна кампанія ведеться активно, не зважаючи на спротив ативакцинаторів. Щодня вакцинується від 800 до 1100 осіб. Росту захворюваності немає. Це результат активного противірусного щеплення. До 1 грудня, за переконанням Андрія Найди, майже всі заклади освіти перейдуть в очний режим роботи.

Учасники брифінгу відвідали на підприємстві установку розділення повітря, яка випускає медичний кисень.

Інші новини