2o

Алгоритм дій для власників житла в межах Калуської міської територіальної громади, які розміщують внутрішньо переміщених осіб (ОНОВЛЕНИЙ)

  • 2022.05.06 17:37
    • Громада
    • Центр надання адміністративних послуг
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 1619

(ОНОВЛЕНИЙ у відповідності до постанови № 490, якою внесено зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-19-bereznya-2022-r-333-490).

Претендент на отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (далі – ПРЕТЕНДЕНТ)власники житла або їх представники, наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності, спадкоємці, які прийняли спадщину):

1. Реєструється у веб-ресурсі «Прихисток» самостійно або звертається в управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (каб. 304, інженерний корпус, вул. Євшана, 9, м. Калуш, тел. (03472) 6 63 71, (03472) 6 68 46).

2. Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подає заяву за формою згідно з додатком 1 до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 03.05.2022 № 82), до ЦНАПу за місцем розташування жилого приміщення, або надсилають заповнену форму цієї заяви на електронну адресу Калуського ЦНАП cnapkalush@ukr.net.

3. Претендент також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву до ЦНАПу за формою згідно з додатком 2 до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 03.05.2022 № 82) з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні або надсилають заповнену форму цієї заяви на електронну адресу Калуського ЦНАП cnapkalush@ukr.net .

4. Для отримання компенсації ПРЕТЕНДЕНТ не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву за формою згідно з додатком 3 (№1 – згідно Постанови) до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 03.05.2022 № 82) або надіслати заповнену форму цієї заяви на електронну адресу Калуського ЦНАП cnapkalush@ukr.net разом з електронним копіями (фотокопії) документа, який посвідчує ПРЕТЕНДЕНТА; документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власникА.

Варто звернути увагу:

1. Компенсація НЕ НАРАХОВУЄТЬСЯ у разі:

  • наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги;

  • якщо внутрішньо переселена особа отримує щомісячну адресну допомогу в цьому статусі з 2014 до 2021 р.

2. Вартість 1 людино-ліжко-дня – 14,77 грн.

3. Власник житла повинен мати відкритий рахунок (IBAN) в банку на СВОЄ ім’я.

4. Компенсація нараховується з ДНЯ реєстрації у веб-ресурсі «Прихисток».

5. ПРЕТЕНДЕНТИ не зможуть отримати компенсацію за внутрішньо переміщених осіб, якщо вони є членами їх сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України.

6. Надано можливість отримання компенсації особам, що розмістили у своїх домівках переселенців, однак фізично перебувають не за місцем проживання (передбачено подача заяви засобами електронного зв’язку).

7. Форми заяв, зазначені в п.п.2,3,4 цього Алгоритму додаються.

Приєднані файли

Інші новини