21o

Алгоритм дій для отримання одноразової грошової допомоги для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захистика чи Захисниці України

  • 2023.03.31 16:05
    • Громада
    • Міська рада консультує
  • 631

1. Порядок надання одноразових грошових допомог для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, похованих на кладовищі на вул.Височанка в м.Калуші та на кладовищах в старостинських округах Калуської міської територіальної громади (далі - Порядок) визначає умови і механізм надання одноразових грошових допомог сім’ям загиблих (померлих) Захисників чи Захисниць України для спорудження надгробку загиблому (померлому) Захиснику чи Захисниці України (далі - допомога).

Дія Порядку поширюється на сім’ї загиблих (померлих) Захисників чи Захисниць України, визначених в ст.101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які в період збройної агресії російської федерації проти України загинули (померли), і які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України починаючи з 24.02.2022 року. 

2. Кошти на ці цілі передбачаються в місцевому бюджеті згідно Програми соціального захисту на відповідні роки і спрямовуються особам, які здійснили поховання загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України на кладовищі на вул.Височанка в м.Калуші та на кладовищах в старостинських округах Калуської міської територіальної громади, для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, відповідно до ескізу (затвердженого рішенням виконавчого комітету - авт.), в розмірі до 50,0 тис. грн.

3. Для розгляду питання про надання допомоги особа, що здійснила попередньо оплату на спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України згідно ескізу, подає до управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету заяву на ім’я міського голови та наступні документи:

- копію паспорта або ID-картки з довідкою (витягом з реєстру територіальної громади) про реєстрацію місця проживання особи;

-   копію ідентифікаційного коду;

-   копію свідоцтва про смерть;

-  документи, що підтверджують родинні зв’язки з загиблим (померлим) чи проживання однією сім’єю;

- документи, що підтверджують здійснення часткової оплати на виготовлення надгробку, згідно з ескізом (видаткова накладна, чек чи інший документ, що підтверджує часткову оплату вартості виготовлення надгробка, в сумі, що не менше 10,0 тис.грн);

 -  банківський рахунок заявника (за наявності).

При подачі копій вказаних документів заявник повинен пред’явити їх оригінали.

У заяві особа зазначає, що ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ встановити надгробок на могилі загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України згідно з ескізом, який затверджено рішенням виконавчого комітету № 76 від 28.03.2023.

4. Вищевказані документи направляються до управління соціального захисту населення міської ради, яке подає їх на розгляд комісії з надання одноразових грошових допомог для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, склад якої затверджується рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради (далі - комісія). На підставі протоколу засідання комісії управління соціального захисту населення міської ради готує проект рішення про надання допомоги і подає його на розгляд виконавчого комітету Калуської міської ради.

 Рішення про надання допомог приймає виконавчий комітет Калуської міської ради.

5. Виплата допомоги здійснюється управлінням соціального захисту міської ради, яке протягом п’яти банківських днів після  надходження коштів на рахунок управління на виплату допомоги, готує виплатні документи на підставі відповідного рішення виконавчого комітету міської ради.

У разі неподання заявником банківського рахунку, допомога виплачується йому через відділення поштового зв’язку, при цьому у рішенні виконавчого комітету міської ради передбачаються видатки на поштові послуги.

6. Збір інформації та обробка персональних даних здійснюються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

ЗАЯВА

Приєднані файли

Інші новини