12o

Акцент – на протидії домашньому насильству

  • 2024.04.04 14:49
    • Громада
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 75

9 питань було винесено на порядок денний засідання координаційної ради із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Калуській МТГ.

Засідання відбулось 4 квітня під головуванням заступниці міського голови Наталії Кінаш.

Членів ради ознайомили із розпорядчими документами з питань запобігання і протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Зокрема, рішенням виконавчого комітету міської ради уповноваженою особою, яка проводить роботу з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, координації заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам, а також роботу з кривдниками – визначено Аліну Бігун, завідувачку сектору у справах сім`ї та гендерної політики відділу соціального обслуговування пільгових категорій населення управління соціального захисту Калуської міської ради. 

Аліна Бігун поінформувала присутніх про організацію навчання для фахівців, які будуть реалізовувати програму для кривдників та розроблення програми для кривдників в Калуській МТГ; про нормативні документи в установах і алгоритми дій щодо запобігання і протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі; про створення електронного документообігу й бази даних в системі запобігання і протидії домашньому насильству.

В ході засідання проаналізовано звітну інформацію щодо запобігання та протидії домашньому насильству за І квартал поточного року від райвідділу нацполіції, служби у справах дітей, закладів охорони здоров’я, освіти, центру соціальних служб, відділу безоплатної правничої допомоги, судової системи, прокуратури, центру пробації, громадського сектору.

Наприкінці засідання одноголосно прийнято план роботи Координаційної ради з питань запобігання і протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі в Калуській міській територіальній громаді на 2024 рік.

Інші новини