7o

Благодійни фестиваль "Театральна весна - 2024" - мистецтво заради Перемоги!

  • 2024.04.01 12:00
    • Громада
    • Культура
  • 110

31 березня на сцені палацу культури «Юність» відбулося масштабне дійство, присвячене Дню театру, який щороку відзначається 27 березня - фестиваль «Театральна весна». 

Це неймовірне дійство у Калуській громаді вже традиційне. 13 років тому його започаткували. А вже 6 років поспіль він носить благодійний характер. І цьогоріч головна мета фестивалю – благочинність. У ході заходу був організований збір коштів на закупівлю дронів для 79 батальйону 102 бригади ТРО. Загальна сума донатів 11 540 грн та 20 злотих буде спрямована нашим незламним Воїнам. А ще в холі палацу всі охочі мали змогу долучитися до плетіння маскувальної сітки, яка завжди потрібна нашим військовим.  

Заради підтримки Захисників та прагнення творити в царині мистецтва на фестивалі об’єдналися 16 творчих колективів, які подарували глядачам незабутні емоції. На сцені було все – уривки з вистав за творами українських класиків, патріотичні, літературно-музичні композиції, хореографічні постановки, інтерактивні, лялькові вистави. Значну увагу приділили постаті Тараса Шевченка. Учасники фестивалю переплітали твори Великого Кобзаря з подіями сьогодення. Чимало виступів торкалися подій війни, що нікого не залишило байдужим. Кожен проявив себе надзвичайно професійно. Шквал емоцій та оплесків викликали й виступи наймолодших театралів. 

Браво режисерам, акторам, керівникам та учасникам фестивалю! Дякуємо творчим командам Народного аматорського театру «Легенда», Народних молодіжних театрів «Silentium» і «ЛюбАрт», Народного драматичного колективу НД с. Вістова, а також колективам із Пійла, Голиня, Боднарова, Кропивника, театралам із Підгірок, Хотіня, Загірʼя. І, звичайно, наймолодшим учасникам театральної студії «Браво+», зразкового дитячого театру «Чарівник», «Ляльковому порталу» бібліотеки-філії для дітей, творчому дуетові із Калуського ліцею N°7 та ансамблю танцю «Дивоцвіт» Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. 

З вітальним словом до театралів звернулися начальниця управління культури Любов Джуган та керуючий справами виконавчого комітету КМР Олег Савка. 

Кожному колективові після виступу вручали подяки та символічні статуетки «Театральна весна – 2024». А з нагоди 65-річчя режисера театру «Кум» ПК «Мінерал», драматичного колективу НД с. Вістова Олександра Новосада нагороджено срібним значком «Калуш» та «Золотою зіркою», яку режисерові вручив депутат Калуської міської ради, керівник студії звукозапису «6 секунд» Василь Вагілевич, як знак вдячності за збірку українських народних аудіоказок, яку Олександр Новосад випустив саме на студії «6 секунд». 

Особливі нагороди отримали й дві режисерки Калуської громади, які невпинно працюють на підтримку наших Захисників. Бійці 79 батальйону передали пам’ятні медалі «За волонтерську діяльність» для режисерки НТ «Легенда», організаторки фестивалю «Театральна весна» Лесі Піцик та режисерки ЗТ «Чарівник» Світлани Присташ. 

Щира вдячність всім театральним митцям та колективам, які у важкі часи випробувань прийняли виклик, тримають міцний культурний тил і демонструють патріотизм, мужність та непохитну віру. Війна випробовує нас по-різному, але ми, обʼєднані спільною мрією про Перемогу, - нездоланні!

Інші новини