26o

Індустріальний парк «Галіція» Калуської МТГ внесений в реєстр індустріальних (промислових) парків України!

  • 2024.03.29 21:01
    • Громада
    • Економіка
  • 324

Рік назад, у квітні 2023 року, Калуська міська рада розглянула концепцію комунального індустріального парку та одноголосно затвердила її.

Назву для індустріального парку обрали ГАЛІЦІЯ (походить від др.-грец. ἅλς – сіль). Це історія нашого краю, добра слава колишніх промислів та впізнаваність серед широких кіл світової спільноти.

І от, спільна праця управління економічного розвитку міста міської ради та директора керуючих компаній UParks та Industrial Management Company, асоційованого експерта з релокаціі у Reform Support Team Mineconomy Валерія Кирилка, який, власне, і виборов через електронні торги право укладати сам документ, стала успішною.

Комунальний індустріальний парк «ГАЛІЦІЯ», місто Калуш, Івано-Франківська область, відповідною постановою Кабінету Міністрів був сьогодні, 29 березня, внесений в реєстр індустріальних (промислових) парків України.

Загальний розмір ділянки індустріального парку 19,8035 Га.

Склад «ГАЛІЦІЇ» формуватиметься з урахуванням пріоритетності розміщення підприємств таких галузей, як:

• виробництво будівельних матеріалів із глини (цегли), цементу, вапна та гіпсових сумішей; виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу; виробництво машин і устаткування, н.в.і.у.; науково-технічна діяльність; переробки промислових та/або побутових відходів (крім захоронення відходів); альтернативна енергетика, зберігання енергії та нші галузі, сумісні із вищезазначеними та іншого призначення (залежно від актуальності розміщення конкретного виробництва на території громади).

Планується побудувати: промислові об’єкти , складські об’єкти, адміністративні та громадські об’єкти, технічні споруди та створити до 1000 робочих місць.

Наступним кроком має стати вибір управляючої компанії на конкурсній основі. 

❗️Ще один індустріальний парк в громаді - це ще більше можливостей для залучення інвестицій в розвиток економіки.

Інші новини