27o

НАЛАГОДЖУЄМО ДІАЛОГ ІЗ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ

  • 2023.08.01 20:04
    • Громада
  • 177

У Калуші зорганізовано зустріч з військовослужбовцями, учасниками бойових дій, членами сімей загиблих і зниклих безвісти із керівництвом міста і представниками основних структурних підрозділів міської ради. 

Не завжди у військовослужбовців є можливість вчасно дізнатися інформацію про відпочинок, реабілітацію, виплати, лікування, працевлаштування тощо.

Начальниця управління соціального захисту Калуської міської ради Любов Федоришин поінформувала присутніх про належні пільги і виплати різним категоріям військовослужбовців і членам їхніх сімей. Цього року на соціальний захист військовослужбовців та їхніх родин у місцевому бюджеті передбачено 16,3 мільйона гривень. За пів року виплачено 8,6 мільйона.

Можливості для працевлаштування військовослужбовців є у Калуській філії Івано-Франківського обласного Центру зайнятості. У громаді, як і у державі, загалом, є потреба у робітничих спеціальностях. Зараз є вільні робочі місця як у Калуській громаді, так і в інших містах. Крім того, можна отримати мікрогрант на розвиток чи розширення власної справи, а також ваучер на навчання.

Міський голова Андрій Найда доручив розробити звернення від громади до центральної влади щодо необхідності обов’язкового резервування робочих місць для військових, які повернулися із зони бойових дій.

Заступниця міського голови Наталія Кінаш поінформувала присутніх про особливості планової госпіталізації військовослужбовців, проходженням МСЕК, реабілітації та закупівлі ліків.

Зустріч – не остання. За тиждень планують обговорити наступний блок питань. Між тим, наголошують: в управліннях, структурних підрозділах міської ради, соціальних установах громади військовослужбовцям та їх родинам радо нададуть індивідуальну консультацію.

Інші новини