23o

6 листопада у Концертному залі відбувся благодійний концерт ДМШ "Роялю звуки чарівні"

  • 2022.11.07 13:56
    • Культура
  • 294

Музика - найбільш тонка і найпрекрасніша справа. Для когось це хобі, захоплення, для більшості учасників концерту - справа життя. В такий важкий час для України важливо розуміти і шанувати, а також пропагувати цінність класичного мистецтва.

   Фортепіанна школа в Калуші завжди користувалася популярністю та мала вагомі здобутки і переконливі чисельні перемоги на різноманітних виконавських конкурсах. А в останні роки її педагогічний ресурс поповнився молодими викладачами, нашими ж випускницями, які після закінчення фахових музичних коледжів повернулися на роботу в рідну Alma mater і одночасно продовжують навчання в національних музичних академіях та університетах України. ( Яна Рудик, Ольга Петрів, Марія Кушнерчук, Василина Довжанська). Власне і на них була побудована левова частка програми.
   У концерті брали участь квартет викладачів " Фієста"( Тетяна Савків, Мар'яна Польова, Оксана Федоришин, Наталія Шалата), Мирослава Таранова, Ірина Співачук.
   А також кращі учні відділу у фортепіанних дуетах. Цікавим було завершення концерту - багаторазові переможниці обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів Софія Попадюк та Анастасія Левінська (викладачі- Ольга Коциловська та Наталія Шалата) виконували твори у супроводі камерного оркестру " Кантабіле" (диригенти - Катерина Король , Тарас Бреславський).

Інші новини