13o

06 липня зацікавлені мешканці Калуської громади переймали досвід щодо розвитку сільського зеленого туризму

  • 2022.07.07 10:55
    • Актуально
    • Громада
    • Економіка
    • Культура
    • Туризм
    • Старостинські округи
  • 452
   Для цього членом "Всеукраїнської асоціації гідів" Оксаною Максим'як та управлінням економічного розвитку міста була організована зустріч з представниками кластеру сільського туризму "Бойківський колорит" з Долинщини, яка відбулася в Комунальному закладі "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради".
  Оскільки в Європі активно розвивається зелений сільський туризм та запити по такому туризму є дуже актуальними і серед мешканців нашої держави, що підсилюється військовим станом та унеможливлює масовий виїзд сімей за кордон на відпочинок, як це було у попередні роки і зародилася ідея перейняти позитивний,прогресивний досвід у наших сусідів з колишнього Долинського району.
   Зелений сільський туризм це і створення нових робочих місць, залучення додаткових фінансових ресурсів у громаду, розширення сфери туристичних послуг, створення нових локацій рекреації, збереження і популяризація культурних надбань та традицій нашого краю., 
    Наші гості, Оксана Лучків (Фермерське господарство "Дубовий кут" по вирощуванню овець) та Оксана Клебан (Садиба "Дарваїв кут") поділилися успішним досвідом створення туристичного кластеру, який створений ще в грудні 2019 року. У ньому кожна садиба зеленого туризму не конкурує одна з одною, а навпаки підсилює одна одну. Особливості кожного елементу кластеру в доповненні з народними ремеслами, приготуванням старовинних страв бойківської кухні, вирощування сільськогосподарських культур, зайняття тваринництвом, бджільництвом в поєднанні з цікавими туристичними об’єктами, природою та автентичністю створюють ефект синергії, доповнюючи один одного своєю унікальністю.
   Учасники заходу, серед яких були старости старостинських округів, пасічники, працівники музеїв, художники дізналися про те, якими були перші кроки наших гостей у започаткуванні зеленого туризму, як вони створювали кластер і як вийшли вже на рівень проведення цілого ряду креативних фестивалів.
    Є люди, яким необхідний поштовх для започаткування власної справи – зеленого сільського туризму. Тому цей захід це перший крок для поширення інформації про можливості та переваги такої діяльності, пошуку людей кого це зацікавить або хто хоч задумується над тим чи не спробувати започаткувати зелений туризм із своєї садиби чи своєї пасіки.
   Наступним кроком плануєється організація відвідання зацікавленими особами кластеру сільського туризму «Бойківський колорит», щоб вже на місці в деталях побачити та ознайомитися з особливостями такого виду діяльності, оскільки зростаючий попит стимулюватиме до зайняття незаповненої ніші зеленого туризму.
   Ну і звичайно одним з етапів буде розроблення відповідних туристичних маршрутів та створення кластерів на території нашої громади.
Інші новини