15o

300 щаслива пара нещодавно уклала шлюб у Калуському відділі ДРАЦС у Калуському районі Івано-Франківської області

  • 2023.08.03 14:37
    • Громада
  • 332

Ними стали щасливі молодята: кардіолог Калуського ЦПМСД Марта Андрусів та оториноларинголог Калуського ЦПМСД Ярослав Василишин. До речі, кожний з молодят родом з династій лікарів. Ярослав, не сумніваючись ні на мить, зауважив, що і їх майбутні діти продовжать цю родинну традицію та будуть медиками. 

Незважаючи на воєнний стан, мешканці Калуської громади одружуються, народжують дітей…Хоча, у цей же час минулого року пар, які стали на весільний рушник, було на 117 більше, всього 417. А до війни, у 2021 – 395.

«Зараз чимало шлюбів реєструємо з хлопцями військовими, які приїжджають в короткотермінову відпустку. Такі реєстрації завжди хвилюючі, зі сльозами на очах, - зазначає керівниця установи Ірина Очкур, -Приємно, коли на реєстраціі шлюбу дітей мають змогу бути батьки, які також несуть військову службу. Таким приємним сюрпризом став приїзд батька на реєстрацію шлюбу сина Михайла Гладенького (завідувача реабілітаційного відділення Калуської ЦРЛ)». 

Під час воєнного стану військовослужбовці можуть зареєструвати шлюб без особистої присутності у відділі. За 2022 рік таким чином одружилося 14 військових, за цей рік таких шлюбів зареєстровано вже 6 і 1 шлюб укладено в закладі охорони здоровʼя ( в Калуській ЦРЛ головним лікарем Я.П. Морозом). Ним було складено акт про укладення шлюбу пораненого та прикутого на той час до ліжка бійця та його майбутньої дружини, який в подальшому був переданий до нашого відділу та видано свідоцтво про шлюб.

Менше стало наречених - іноземців. Станом на сьогодні зареєстровано 11 шлюбів з іноземними громадянами, серед яких громадяни Польщі, Німеччини, США, Румуніі, Італії, Молдови, Угорщини, Грузіі, Азербайджану.

А молодята продовжують поєднувати свої долі на щастя, перемогу та розквіт України! Сьогодні у ДРАЦСі – 301!

Інші новини