7o

«30 липня – Всесвітній день з протидії торгівлі людьми!»

  • 2021.07.27 08:35
    • Громада
  • 207

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім, економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав, поширення стереотипів. Таким чином, великого значення набуває повне й відповідальне інформування суспільства про цю серйозну проблему як один із найнебезпечніших злочинів проти особистості.

 З нагоди відзначення, Всесвітнього дня з протидії торгівлі людьми, яке традиційно відзначається, 30 липня, спеціалістами Калуського міського центру соціальних служб спільно з представником управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту розпочато інформаційну кампанію з метою висвітлення даної проблематики.  

26 липня 2021 року в Калуській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено семінар для осіб, які перебувають у пошуку роботи на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».  Присутні мали змогу взяти участь в анкетуванні щодо обізнаності законодавства, своїх прав, отримали практичні рекомендації для того, щоб не потрапити в тенета рабства.

Подібні заходи заплановано провести і в старостинських округах.

Інші новини