14o

3 березня – Всесвітній день дикої природи

  • 2021.03.03 08:19
    • Громада
  • 398

Щорічно, 3 березня, відзначають Всесвітній день дикої природи. Передумовою цьому Дню є підписання Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення. Серед 173 країн-учасників даної Конвенції є і Україна. Метою відзначання цього дня - привернення уваги до дикої природи.

Дика природа — це невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Захищати тварин і рослин в природному середовищі — завдання кожного з нас. Та нажаль, проблема збереження довкілля і його окремих складових загострюється з кожним роком. Тому питання пов’язані зі збереженням дикої флори та фауни вже давно стали окремим напрямком міжнародного співробітництва. 

Темою цьогорічного Дня дикої природи є «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети».

Ліси в даний час опиняються на перехресті безлічі планетних криз, з якими стикається людство від змін клімату до втрати біорізноманіття, соціальну та економічну ситуацію.

Цьогорічний Всесвітній день дикої природи має на меті підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід’ємний зв’язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад, пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, видів дикої фауни, що мешкають у лісах, флори і екосистем, які вони підтримують.

Тому закликаємо всіх громадян свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради

Інші новини