20o

28 грудня 2021 міський голова Андрій Найда разом із заступницею Наталією Кінаш відвідали КНП «Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради”

  • 2021.12.28 16:10
    • Охорона здоров'я
  • 421

Калуська стоматологічна поліклініка - одна з трьох спеціалізованих установ в області, яка є комунальним некомерційним підприємством. Сьогодні в ній збережено надання послуг на основі соціального пакета, що є дуже важливо для різних пільгових категорій населення. Поліклініка постійно оновлюється та поповнюється сучасним обладнанням, працює над покращенням надання послуг.

    Разом із директором лікувального закладу Олегом Шклярем оглянули фізіотерапевтичний, рентгенологічний та лікувальні кабінети, зуботехнічні лабораторії, операційну. З особливою цікавістю оглянули медичне обладнання, яке було придбане у 2021 році.
   «За роки депутатства у Калуський міській раді, - зазначив очільник громади, - мав обов’язки керівника спостережної ради стоматполіклініки. Це був період, коли відбувалися процеси становлення установи як некомерційного підприємства. Тоді відчувався спротив колективу, сумніви медичних працівників щодо перспективи існування поліклініки в новій її якості. Але на сьогодні під керівництвом Олега Шкляра стоматполіклініка розвивається. Складовою її роботи є реалізація цільової програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань. Варто зазначити, така програма є певним привілеєм для громади, адже через неї з місцевого бюджету фінансуються послуги для окремих категорій населення та дітей, які не передбачені пакетами медичних послуг, що забезпечує держава. В 2021 році понад 600 осіб отримали відповідні послуги на суму 2,5 млн грн. 720 тис. грн. з місцевого бюджету спрямовано на програму фінансової підтримки, з них 500 тис грн - на оновлення матеріально-технічної бази. Адже ефективне лікування ротової порожнини сьогодні потребує сучасної апаратури. Загалом, поліклініка має добру перспективу».
      Наталія Кінаш, заступниця міського голови: «Те, що стоматполіклініку вдалося зберегти як комунальне некомерційне підприємство є дуже важливо, адже має соціальну складову для населення Калуської міської територіальної громади. Це дозволяє утримувати конкурентоздатні ціни, оскільки міська рада дофінансовує комунальні видатки та придбання новітнього обладнання для надання якісних стоматологічних послуг. Велике значення має те, що з місцевого бюджету видатки спрямовуються на пільгове забезпечення стоматологічних послуг для населення громади. З числа отримувачів таких послуг близько 40 учасників АТО (ООС) отримали безоплатну допомогу. Широкий спектр стоматологічних послуг мають діти та пенсіонери. І, що дуже важливо, сьогодні поліклініка надає послуги виїзної стоматологічної допомоги, яка є необхідною для маломобільної категорії населення».
    Директор стоматологічної поліклініки Олег Шкляр зауважив, що у 2021 році з місцевого бюджету за програмою фінансової підтримки було витрачено близько 500 тис. грн. З них на 200 тис. грн. вдалося придбати медичне обладнання, а на 300 тис. грн. - не медичне (водонагрівач, пральну машину, плиту комбіновану, принтер, комп’ютерне обладнання, кондиціонери тощо). Серед придбаного цьогоріч медичного обладнання - три ендомотори - прилад для якісного та точного лікування кореневих каналів, апарат ультразвуковий для проведення процедур по догляду за обличчям та тілом, скалер, діатермокоагулятор (пристрій для копуляції і різання м’яких тканин та кровоносних судин при хірургічних втручаннях), стерилізатор та ін. «Варто зазначити, що ми чітко бачимо шляхи розвитку стоматологічного закладу. Адже тільки так ми зможемо наші послуги зробити ще якіснішими та доступнішими для громади», - зазначив Олег Васильович.

Інші новини