18o

27 років бельгійська ГО «Іскра» підтримує Калуську громаду

  • 2024.08.26 14:59
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 38

«Іскра» - це благодійна бельгійська організація. Вперше її представники приїхали в Україну в 1995 році. А вже у 1997 році організація розпочала свою благодійну діяльність у Калуші. Їх підтримка відчутна в нашій громаді й досі, адже ці люди не зупиняються допомагати.

Завдяки їхньому фінансуванню в ліцеях Калуської ТГ безоплатно харчуються 120 дітей, також підтримують малозабезпечені сім’ї та ті, де виховуються дітки з інвалідністю.

«Іскра» співпрацює й із Центром реабілітації «Добродія Калуська», ГО «Діти Сонця» та з церквою «Благодать», де частково фінансують табори відпочинку для дітей ВПО, надають гуманітарну допомогу тим родинам, які її потребують.

У 2021 році надали низку одноразових допомог. Для Калуського ліцею №6 – телевізор та ігрові набори. Для «Добродії Калуської» - генератор, електроплиту та посуд.

Уже 27 років бельгійські друзі дарують мешканцям Калуської громади свою турботу, любов та підтримку. 26 серпня міський голова Андрій Найда подякував особисто благодійникам «Іскри» Iren Stans, Mario Fama та їх представниці в Україні Оксані Гушпіт за безліч добрих справ, які вони втілюють у Калуській громаді:
- Щиро радію, що мав можливість сьогодні поспілкуватися з командою «Іскри». Тож дякую за візит! Нехай все втілене вами добро повертається до вас сторицею!

Інші новини