11o

Сьогодні відбулась проща громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої в Гошеві за участю понад 1500 жителів Калуської міської територіальної громади.

  • 2021.09.25 21:54
    • Громада
    • Культура
  • 785
Розпочалась проща з урочистого винесення з храму чудотворної ікони Матері Божої та хоругви Калуської міської територіальної громади за участю духовенства під супровід зразкового духового оркестру під керівництвом Івана Шалати. Представники влади спільно з духовенством  прочитали молитву на вервиці. Міський голова Андрій Найда спільно з заступниками та духовенством Калуської міської територіальної громади урочисто привітали  Архієпископа Митрополита Володимира Війтишина.
   Після привітання розпочалась Архієрейська Божественна Літургія під супровід камерного хору «Тавор» - керівник Оксана Демків. Спільно з представниками духовенства Архієпископ Митрополит Володимир Війтишин освятив хоругву Калуської міської територіальної громади та віддав громаду під покров Пресвятої Богородиці. Міський голова Андрій Найда підписав меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом Калуської міської ради та Архієпархіальним управлінням Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ в особі Архієпископа Митрополита Володимира Війтишина.
   В рамках прощі відбулась зустріч міського голови і дітей з інвалідністю. Андрій Михайлович  вручив дітям пам’ятні подарунки про цей визначний день для громади Калущини.
    Вперше, на Святій горі у Гошеві було проведено духовний фестиваль «Під покровом Твоїм, Богородице» участь у якому взяли понад 500 учасників з різних куточків Калуської міської територіальної громади. До вітального слова та благословення учасників фестивалю були запрошені декан Калуський УГКЦ, настоятель Української Греко-Католицької церкви Святих Кирила і Методія отець Степан Скібіцький та міський голова Андрій Найда. Фестивальну програму відкрили начальник управління культури, національностей та релігій Любов Джуган і директор Голинського ліцею Радіон Прокопчук під  величний спів камерного хору «Домінус» Калуської дитячої музичної школи під орудою Оксани Демків. Учасниками фестивалю стали високопрофесійні колективи Калуської дитячої музичної школи, народні та аматорські колективи закладів культури та церковні хори.  У їх виконанні глядачі почули духовні піснеспіви на прославу Матері Божої та її сина Ісуса Христа. Всі колективи за участь у духовному фестивалі були нагороджені іконою Гошівської Богоматері. Режисер-постановник духовного фестивалю « Під покровом Твоїм, Богородице» - директор КЗ «ПК Мінерал» - Алла Терещенко. 
    У рамках фестивалю був проведений пленер художників за участю Фахового коледжу культури і мистецтв. Даний фестиваль пройшов на високому рівні та ввійде в історію Калуської міської територіальної громади

Інші новини