30o

25 років у колі гумору та сміху

  • 2021.06.08 07:51
    • Культура
  • 291
Під такою назвою 5 червня 2021 року у КЗ «Палац культури «Мінерал» відбувся ювілейний концерт народного гумористичного театру «КУМ».
   Урочистий день, знакова ювілейна дата зібрала у колі друзів, рідних, творчих, закоханих у мистецтво людей. 25 років в колі гумору та сміху принесло неабияку популярність цьому колективу та зокрема його засновнику і керівнику – Олександру Новосаду, якого називають народним КУМом Прикарпаття та його завжди усміхненим, веселим акторам Володимиру Бурко, Роману Федоришину, Миколі Поповичу. З 1995 року по 2020 рік театр діяв при  Калуському районному будинку культури, а нещодавно він приєднався до когорти мистецьких колективів Палацу культури «Мінерал». Досягнення театру «КУМ» невимірні,  як і незлічима кількість концертів та фестивалів. Проте, найбільше із здобутків - це подаровані людям радість, сміх і хороший настрій. Театр «КУМ» багаторазовий володар Гран-прі різних фестивалів, лауреат міжнародних та всесвітніх конкурсів гумору.
   З вітальними словами виступив голова Калуської міської територіальної громади Андрій Найда, який щиро побажав нескінченної життєвої енергії, невтомної сили духу і всього того, що є джерелом  безцінної творчості та вручив сертифікат на придбання сценічних костюмів. До вітального слова приєднались начальник управління культури, національностей та релігій Любов Джуган та голова Верхнянської ОТГ Михайло Маліборський.
   З нагоди ювілею у залі були присутні гості з Івано-Франківська, а саме: головний спеціаліст  управління культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Тетяна Попадюк, заступник директора науково методичного центру культури і туризму Прикарпаття  Дарина Півторак, провідний методист науково методичного центру культури і туризму Прикарпаття, актор Івано-Франківського драматичного театру Олег Деркач.
  Для усіх шанувальників мистецтва театру «КУМ» продемонстрував свої найкращі номери. З ювілеєм «КУМ» привітали ансамбль «Намисто» Верхнянської ОТГ, солісти Франківщини - Оксана Романюк, Вікторія Ватащук, Василь Михайлович та Ігор Чепіль. 
  Святковий концерт подарував і глядачам, і артистам багато яскравих емоцій, радісний настрій та позитив на довгий час. Тож бажаємо театральному колективу «КУМ» подальших успіхів та процвітання.
Інші новини