22o

СТАН ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КАЛУСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ОБГОВОРИЛИ НА НАРАДІ 2 СЕРПНЯ

  • 2023.08.03 15:17
    • Громада
    • Освіта
    • Трансляції
    • Відео
  • 460

Першочергове питання – стан укриттів. На жаль, значна частина ліцеїв та гімназій має з цим проблеми.

Причина – часті і сильні опади, які спричинили підтоплення і протікання. Тому безперервно проводяться відповідні заходи з метою усунення недоліків. Адже, безумовно, в укриттях повинно бути сухо. Там має бути нормальне кондиціонування повітря, відповідна комплектація реманенту, інтструментів, лавочок... «Діти, однозначно, мають перебувати у безпечних і комфортних (наскільки це можливо зараз) умовах. Десь 60% усіх наших закладів потребують термінових робіт. І треба спрямувати багато коштів і зусиль, щоб справитись до 1 вересня», - наголосив міський голова Андрій Найда. 

Також обговорили готовність до можливого блекауту. Більшість закладів забезпечені генераторами та повербанками. Проте, потужності цього обладнання не вистачить для забезпечення роботи харчоблоків. Тому, якщо виникне потреба, забезпечуватимемо дітей сухими обідами.

Тривають упродовж літнього періоду і ремонтні роботи, які до початку нового навчального року мають бути завершені. Але з-поміж них є такі, потребують проектно-кошторисної документації. Зокрема, будівництво нових туалетів у Боднарівському ліцеї. До 1 вересня реалізація цих робіт не можлива, але докладається максимум зусиль, щоб якомога швидше вирішити й цю проблему.

У нараді взяли участь міський голова Андрій Найда, його перший заступник Мирослав Тихий, заступниця міського голови Надія Гуш, начальниця управління освіти Ірина Люклян, керівники 23-х навчальних закладів Калуської територіальної громади.

Інші новини