23o

23 травня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 2023.05.24 18:00
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 253

    На позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням міського голови Андрія Найди розглянули два питання:

  1. Про стан техногенно-екологічної ситуації на території Калуського гірничопромислового району.
  2. Про стан готовності місць масового відпочинку на водних об’єктах на території Калуської міської територіальної громади в 2023 році.

В ході розгляду питань порядку денного заслухано інформацію Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області та директора ТОВ «Оріана-ЕКО» щодо техногенно-екологічної ситуації, пов’язаної з нещодавнім випадком промоїни на південному борту шламонакопичувача на території Калуського гірничопромислового району.  

Нагадаємо, що 2 травня відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, де було ухвалене рішення про проведення невідкладних заходів з ліквідації промоїни. Того ж дня зусиллями КП «Калушавтодор» її засипали і виток розсолів припинили. Далі комунальники підсипали ґрунтом ділянку південного борту шламонакопичувача, хоча всі ці роботи мали б виконати власники технічної водойми – ТОВ «Оріана-ЕКО».

Власне про це та про необхідність вжиття комплексу заходів, зокрема, укріплення бортів технічної водойми, яка потенційно несе загрозу через утворення промоїн, йшлося під час діалогу з керівництвом ТОВ «Оріана»-ЕКО» на засіданні.

За результатами розгляду цього питання комісія визнала роботу ТОВ «Оріана»-ЕКО» щодо вирішення техногенно-екологічних загроз на об’єктах, які знаходяться на балансі товариства, незадовільною.

Водночас комісія вирішила звернутися до Ради національної безпеки та оборони України, Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування, народних депутатів Верховної ради України Едуарда Прощука та Олега Марусяка, Ради оборони області, Державної екологічної інспекції Карпатського округу та інших державних органів влади щодо вирішення екологічних проблем на об’єктах, які належать товариству«Оріана»-ЕКО» (Домбровський кар’єр із зовнішніми відвалами розкривних порід №1 та №4, хвостосховища №1 та №2, шламонакопичувач).

На засіданні комісії обговорили заходи, які будуть виконуватися на території громади з метою безпечного відпочинку та недопущення загибелі жителів громади на водних об’єкта в літній період.  

Інші новини