13o

22 лютого 2023 року на заняття Університету 3 віку завітали практичні психологи благодійного фонду «Крила підтримки»

  • 2023.02.23 11:25
    • Соціальна сфера
  • 250

22 лютого 2023 року на заняття Університету 3 віку завітали практичні психологи  благодійного фонду «Крила підтримки» -  Зоряна Рудобашта  та Наталія Сербін. З студентами Університету було проведено тренінгове заняття на тему «Панічна  атака – не вирок».

   Панічна атака — сильний і раптовий приступ страху, коли немає реальної небезпеки чи видимої причини. Супроводжується шаленим викидом адреналіну в кров і, відповідно, сильними фізичними реакціями. Під час війни панічні атаки почастішали серед підлітків і дітей. Тож варто навчитися розрізняти симптоми панічної атаки і знати, як діяти, якщо ви стали свідком приступу паніки. Прояви панічної атаки маскуються під симптоми інших вельми серйозних проблем зі здоров’ям. Тож пам’ятаємо, що панічна атака  - короткий напад відчуття жаху. Епізод проявляється  у тілесних відчуттях, у думках та поведінці. Самі  по собі  атаки не шкодять людині і є частиною захисного механізму. Робота з думками – один з найбільш  дієвих способів впоратись з панічними атаками у перспективі.

  Студенти Університету 3 віку щиро вдячні Зоряні Рудобашті та Наталії Сербін за надані психологічні рекомендації та побажали ще не раз зустрітися на психологічних тренінгах.

Інші новини