24o

20 лютого — День пам’яті Героїв Небесної Сотні, який вшановують в Україні вже вісім років

  • 2022.02.20 18:55
    • Громада
    • Культура
  • 613

Сьогодні, у місті Калуші біля пам’ятника Роману Шухевичу відбувся меморіальний захід «Небесна Сотня: вдячні за свободу».

  Захід розпочався із спільного виконання Державного Гімну України. Священнослужителі міста відправили поминальну панахиду за загиблими Героями України. Завершилась панахида спільним виконанням духовного твору «Боже Великий, Єдиний». Заступник міського голови Наталія Кінаш у своєму виступі згадала про далекі події початку Революції Гідності 2013-2014 року у місті Калуші та подякувала усім захисникам, які оберігають наше мирне небо. До слова був запрошений майданівець, учасник АТО/ООС Йосип Сарахман, який закликав громаду єднатися та наголосив на тому, що війна в Україні триває уже восьмий рік, і усі ці вісім років хоробрі захисники відвойовують у ворога рідну землю, стримуючи ворожі напади. Калуськиі поети зачитали присутнім авторські вірші, присвячені Ангелам Майдану. Закінчився захід покладанням квітів та свічок до меморіального знаку Героям Небесної Сотні.

  Ми - Єдина Країна! І усі ми хочемо жити у сильній і процвітаючій державі. Але найголовніше - ми прагнемо миру. Пам’ятаймо про захисників, які віддали своє життя заради світлого майбутнього України. Адже Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!
Інші новини