9o

19 січня відбулася різдвяна онлайн-зустріч«Калуш-Вишгород», ініціаторами якої стала громада Вишгорода

  • 2023.01.20 10:41
    • Культура
  • 143
Вишгород - давнє місто на Київщині, про яке згадується ще в «Повісті минулих літ», місто, що стало знаковим історичним центром, місто з великою промисловістю, місто, в якому мешкають неймовірні люди,.. місто, яке постраждало від російського агресора у цій війні.
   Власне через те, що Калуш прихистив багатьох вишгородців, які вимушено покидали свій край, керівники їхньої громади, громадські активісти подали пропозицію щодо зустрічі, щоб подякувати калушанам і привітати з Водохрещем.
✅ Ми, звісно, також чекали цієї зустрічі, бо важливою вона була для наших обох громад, адже нині, як ніколи, українці мають бути єдиними та разом долати всі виклики сьогодення.
????????Під час зустрічі міський голова Андрій Найда звернувся зі словами підтримки до громади Вишгорода, яка у час повномасштабного вторгнення знаходилась під окупацією ворога та була звільнена українськими військовими весною 2022 року.
 Подякував нам за підтримку Вишгородської громади, за прихисток мешканців Вишгорода перший заступник голови Вишгородської РВА Павло ЖУРБА. Водночас запропонував нам продовжити співпрацю, а ми цю ініціативу підтримали.
   Неймовірно прозвучала спільна коляда двох громад у виконанні Калуської дитячої музичної школи та вишгородського колективу «Лютізька левада».
   Щира вдячність Оксані Тебешевській, відомій літературознавиці, заслуженій вчительці України, депутатці Івано-Франківської обласної ради за те, що взяла на себе всю організацію дійства і виступила головною комунікаторкою з активістами Вишгородської громади.
Інші новини