14o

19 серпня у сквері ПК "Мінерал" відбувся традиційний XII фольклорно-етнографічний фестиваль «Співочий гай»

  • 2023.08.21 08:12
    • Культура
  • 168
Виставка військових трофеїв, конкурси малюнків для найменших та віче пам’яті депортованим українцям з Польщі – в Калуші відбувся благодійний фестиваль «Співочий гай».
   В рамках відзначення 32-ї річниці Незалежності України 19 серпня у сквері Палац культури "Мінерал" відбувся традиційний XII фольклорно-етнографічний фестиваль «Співочий гай».
   В умовах воєнного стану фестиваль не був масштабним, як в попередні роки, скоріше - родинним. Захід носив благодійний характер і мав на меті зібрати кошти для підтримки Збройних Сил України.
   Програма фестивалю складалася з виступів творчих колективів та виконавців громади, виставки-продажі військових трофеїв, безпрограшної лотереї, яка зібрала 4 тис. гривень, конкурсу малюнків для дітей.
Розпочався фестиваль з віче-пам'яті депортованих українців з Польщі. Панахиду за жертвами депортації відправили священнослужителі о. Федір Мороз та о. Іван Бігун. Вшанували пам'ять своїх земляків та полеглих героїв України мистецькі колективи "Доленька" та "Студенька". Від суспільно-культурних товариств "Надсяння" та "Лемківщина" виступили Надія Воробець та Федір Лабик.
   Діти охоче малювали, за що отримували призи. Калушани смакували безоплатно піцою від наших гостей з Британії. Програма тривала понад три години.
   В рамках відзначення 32-ї річниці Незалежності України та 70-ти річчя палацу культури «Мінерал» в приміщенні Народного музею історії і трудової слави ТОВ "Карпатнафтохім" відкрито виставку вишиванок майстрині Оксани Герус «Наша творчість Тобі, Україно».
   Виставка працюватиме щоденно з 19 по 31 серпня з 10.00 до 14.00. Запрошують всіх охочих
Інші новини