10o

19 червня розпочав роботу «Мінерленд» - інтерактивний літній оздоровчий табір для дітей від 7 до 13 років

  • 2023.06.19 16:22
    • Громада
    • Культура
  • 256

Святкове відкриття першої зміни, яка триватиме десять повних календарних днів, відбулося сьогодні у ПК «Мінерал».

Вітаючи присутніх, заступниця міського голови Калуша Надія Гуш згадала про позитивний досвід функціонування в попередні роки пришкільних таборів. Через об’єктивні причини зараз від них змушені відмовитись. Натомість, вирішили організувати великий загальноміський «Мінерленд». Надія Богданівна висловила впевненість, що відпочинок буде цікавим, змістовним і корисним.
Для дітей підготували захоплюючу, насичену програму і створили доброзичливу атмосферу: активні ігри, екскурсії, майстер-класи, квести, творчі проєкти, безкоштовне відвідування плавального басейну «Акваторія», літні олімпійські ігри, майстер-класи з вільної боротьби, арт-класи з гончарства, з малювання, театральні перформенси, ази журналістської та блогерської роботи, «літо з книгою» у бібліотеці, «день приколів»... Звичайно, свої музичні, пісенні, спортивні таланти демонструватимуть і безпосередні учасники табору.
Друзі з польського міста-побратима Горліце долучились до організації табору і відрядили до Калуша автівку зі спортивним інвентарем для дітей. В останній день зміни заплановано «день солодощів», оскільки впродовж цілої зміни організатори обіцяють дотримуватись здорового харчування і уникати солодощів.
Перша табірна зміна об’єднала загалом понад 200 учасників. 110 з них – це діти військовослужбовців, діти з інвалідністю, діти із сімей, які опинились у скрутних життєвих обставинах та внутрішньо переміщені. Вони харчуватимуться у ресторані «Терези» коштом меценатів і спонсорів. Для цього організаторам вдалося зібрати понад 60 тис. грн. Решта дітей харчуватимуться коштом батьків.
Ініціатором й організатором табору є ПК «Мінерал» разом з ГО «Чисті серці Калуш» за підтримки Собору Святих Землі Української ПЦУ . Фінансово підтримали численні благодійники: депутати міської та обласної ради, підприємці.

А з 5 липня стартує друга табірна зміна «Мінерленду»! Стежте за оголошеннями про набір!

Інші новини