20o

Міський голова Андрій Найда провів онлайн-зустріч з мером німецького міста Лар (Lahr/ Schwarzwald) Маркусом Ібертом

  • 2023.04.20 15:16
    • Громада
  • 202
Меморандум про соціальне партнерство нашої громади з німецьким містом Лар/Шварцвальд, що у землі Баден-Вюртемберг – однозначно буде!
   Про попередні домовленості ми калушанам розповідали минулого тижня після візиту до нас представників з Німеччини Pirmin Styrnol та Angie Kovalenko. А вже сьогодні під час онлайн-зустрічі міський голова Андрій Найда з мером цього міста Маркусом Ібертом домовились про напрямки нашої майбутньої співпраці.
 У відповідності до перемовин партнерство з містом Лар буде цікавим, різностороннім та корисним обом сторонам, адже передовсім такі зв’язки це можливості залучення інвестицій, які в принципі завжди взаємовигідні. Для Калуської громади в місті Лар корисним був би досвід щодо широкого впровадження зеленої енергетики, чим, власне, славляться землі Баден-Вюртемберг. Для наших громад будуть цікавими зв’язки і в культурній, і в освітній, і в спортивній сферах…
  Важливий момент сьогоднішніх домовленостей – спільне напрацювання проекту меморандуму про наше партнерство, який вже на черговій сесії розгляне міська рада.
  "Я ж дякую мерові міста Маркусу Іберту за довіру до нас, дякую німецькому народові за величезну підтримку України" - написав міський голова на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
Інші новини