26o

На пагорбі Слави відбулося віче-реквієм "Гіркої пам'яті ковток", приурочене Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ій річниці виведення військ з Афганістану

  • 2022.02.15 14:48
    • Громада
    • Культура
  • 782
Вшанувати  пам’ять  прийшли рідні та близькі загиблих в афганській війні, учасники бойових дій, представники органів влади та громадськості.
        У військових діях в Афганістані брали участь понад 160 тис. солдатів і офіцерів з України. У цій війні загинуло 3 тис. 300 наших співгромадян. Сьогодні в Україні - понад 150 тис. ветеранів афганської війни. З них більше 8 тис. мають поранення, понад 6 тис. є інвалідами, близько 4,6 тис. членів сімей загиблих в Афганістані потребують допомоги.
       Тисячі бійців не повернулись в Україну . Разом з ними пішло в небуття чиєсь щастя. Разом з ними загинули їх ненароджені діти. Але вони живуть у пам’яті бойових друзів, продовжують усміхатися зі світлин у солдатських альбомах, вони вічно живуть у зболених, згорьованих, люблячих палких материнських серцях. Кожен з них вкладав у свої дії не тільки всю свою енергію, силу і волю, але й пристрасть до майбутнього життя – недожитого, недоспіваного, недолюбленого… Хоч афганська війна – це жахливий прорахунок колишніх господарів «Кремля», та, ніщо не применшує героїзму наших воїнів там, в "афганському пеклі”.
     Священнослужителі міста відправили панахиду та усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців. На честь вшанування полеглих учасників бойових дій на території інших держав прозвучали військові салюти.
До слова були запрошені  міський голова Андрій Найда, який  наголосив,що світла пам’ять тих, хто загинув в „афганському пеклі” завжди житиме в наших серцях та голова Калуської районної державної адміністрації Жанна Табанець.
      Начальник Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Степан Гриник нагородив ветеранів медалями за заслуги. Голова Калуського територіального об'єднання ветеранів Афганістану Володимир Сорохтей подякував всім присутнім за пам'ять про вищеназвані події та нагородив грамотами і медалями бойових побратимів.
      Після закінчення віче-реквієму його учасники мали можливість скуштувати солдатської каші, приготованої на польовій кухні.
Інші новини