2o

Сьогодні у Калуші відкрився центр всебічної підтримки «Я – Маріуполь»

  • 2022.06.30 20:02
    • Актуально
    • Громада
  • 491

❗ «Я — Маріуполь»

Сьогодні у Калуші відкрився центр всебічної підтримки «Я – Маріуполь», що надаватиме допомогу людям, які знайшли тимчасовий прихисток у нашій громаді.

☑Підтримати своїх містян приїхав Маріупольський міський голова Вадим Бойченко. На запрошення організаторів у заході взяли участь Калуський міський голова Андрій Найда і його заступники.
Маріуполь останні вісім років був одним з лідерів муніципального розвитку. Але всі досягнення та мрії сьогодні цинічно знищено російською армією. У результаті постійних бомбардувань та обстрілів загинуло більше 20 тисяч маріупольців. З початку вторгнення росії з міста виїхали понад 200 тисяч людей.

????️Калуська громада одна з перших прийняла велику кількість маріупольців, які рятувалися від війни. Сьогодні у нас мешкає до 250 людей з героїчного міста.
Приміщення для користування надав підприємець Ігор Віблий. В організаційних питаннях щодо реєстрації ВПО, отримання допомоги, благоустрою громадської оселі допомогла начальниця ЦНАП Надія Марій.

Центри «Я – Маріуполь» вже відкрили у Запоріжжі, в Дніпрі, у Вінниці, в Києві, в Кропивницькому, а тепер і в Калуші. Тут надаватимуть гуманітарну допомогу, юридичну консультацію та консультацію психолога, сприятимуть працевлаштуванню. Є й дитячий куточок.

Маріупольці дякували???? мешканцям калуської громади за справжню дружбу та підтримку у найважчу годину. Згадали й Олега Псюка з його заявою на Євробаченні-2022. Для нас Маріуполь - символ мужності, боротьби та незламності! А маріупольці - нові калушани. Будемо допомагати усім, чим зможемо.
Разом до ПЕРЕМОГИ!????????

Інші новини