21o

"Під покровом лісу": у Калуші відкрилась фотовиставка Василя Фіцака

  • 2023.02.13 11:59
    • Культура
  • 268
12 лютого 2023 року у Краєзнавчому музеї Калущини «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» відкрилася вже традиційна персональна фотовиставка Василя Фіцака. Цьогоріч вона має назву "Під покровом лісу". 350 світлин, які представлені на виставці, присвячені лісам України і розповідають нам про рослинний і тваринний світ.
  Виставка відбулася у день народження Василя, тому звучали привітання та побажання.
   Захід модерувала головна зберігачка фондів комунального закладу "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" Оксана Кондратенко. З привітальним словом виступив в. о. директора Комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Олег Відливаний та від усього колективу привітав Василя Фіцака з днем народження та відкриттям виставки. Такі виставки у день Трьох Святих (12 лютого) відбуваються уже протягом декількох років. Привітав фотохудожника також доктор історичних наук Олег Малярчук.
   Василь Фіцак ознайомив численних гостей та поціновувачів з експозицією. Він розповів про роль та значення лісових масивів, про їхню роль в регуляції клімату на планеті.
   Кожен присутній на заході мав можливість отримати презенти – видані власним коштом Василя Фіцака листівки з зображенням вулиць нашого міста у минулому столітті. Це роботи Калуського художника Мирослава Гаталевича. Також Василь Фіцак зробив щедрі подарунки для "Музейно-виставкового центру" - книги про Карпати для Краєзнавчого музею Калущини" та альбом Григорія Смольського з особистим автографом художника для Музею-оселі родини Франка.
   Фотографії будуть експонуватися у Краєзнавчому музеї Калущини протягом місяця. Тож усіх, хто не зміг побувати на відкритті, щиро запрошуємо переглянути виставку!
   Графік роботи музею:
  понеділо-п'ятниця: з 10:00 до 17:00
  обідня перерва: 12:00-13:00
КЗ «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради»
Інші новини