11o

11 травня 2022 року відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради.

  • 2022.05.11 16:01
    • Громада
  • 402

Необхідність сьогоднішнього зібрання обумовлене терміновістю розгляду питання про визначення джерел та обсягу компенсацій витрат особам, які надали житлові площі внутрішньо переміщеним особам.

   Нагадаємо, що виплати компенсацій передабчено державною соціальною програмою "ПРИХИСТОК" та регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 (зі змінами). Адаптований для нашої громади Порядок дій для отримання вказаної компенсації, який ухвалений Калуським виконавчим комітетом, вже неодноразово доводився до відома мешканців громади через соціальні мережі та офіційний сайт (https://kalushcity.gov.ua/news/algoritm-dij-dlya-vlasnikiv-zhitla-v-mezhah-kaluskoyi-miskoyi-teritorialnoyi-gromadi-yaki-rozmishuyut-vnutrishno-peremishenih-osib-onovlenij).
    На сьогоднішній день можливістю скористатися державною програмою в Калуській міській громаді зголосилося понад 450 осіб (власників житла), які в загальному в своїх помешканнях прихистили 1616 переселенців зі статусом ВПО. Згідно з прийнятим нинішнім рішенням за квітень місяць компенсацію в Калуській громаді з коштів Державного бюджету надавачі житла отримають в загальній сумі 404 845,7 грн (з розрахунку 14,77 грн за один людино-день).
    Виконавчий комітет розглянув ще інші 4 питання та прийняв відповідні рішення. Зокрема йдеться й про надання одноразової грошової допомоги сім’ї загиблого військового в розмірі 100 тис. грн.

Інші новини