13o

11 липня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міської ради

  • 2023.07.12 08:10
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 149

Наслідки негоди від 7 липня поступово ліквідовуються. Проте, є ділянки на території Калуської міської територіальної громади, які потребують першочергового відновлення. Комісія, заслухавши доповідь начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тараса Фіцика «Про виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Калуської міської територіальної громади пов’язаної з проливними дощами 07 липня 2023 року», затвердила перелік таких об’єктів (всього 11): потічки на вул. Височанка, Могильницького, Проектній, дорога на вул. Лісній, міст та яр на вул. Шевченка (с. Вістова), на вул. Смольського разом з ремонтом моста, очистка річки Млинівка у ж/м Підгірки та канави в с. Студінка, міст у с. Кропивник, відновлення дорожнього покриття на вул. братів Козаків.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич довів до відома присутніх інформацію про утворення просідання земної поверхні (воронки) по вул. Глібова м. Калуш. Зокрема, на зазначеній ділянці на відстані 15 м від дороги регіонального значення утворилася воронка, розміром 5 на 7 м, про що повідомив сьогодні місцевий житель. До найближчого будинку – відстань 50 м.
Пошкодження системи життєзабезпечення громади відсутні. Також повідомив, що вже завтра представники Івано-Франківського НТУНГ, які проводять моніторинг просідання поверхні в даному регіоні, приступлять до обстеження території.
Олег Тарбєєв, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, проінформував про наслідки буревію, який сьогодні, 11 липня, о 13:30 пошкодив домоволодіння у с. Сівка-Калуська. Зокрема, зазнали руйнування 10 житлових будинків та господарських споруд.
Сильний вітер пошкодив покрівлі. Частину - віднесло на електроопору та пошкодили лінію електропередач. Пошкоджено й газопровід, стався витік газу. На місці працювала газова служба. Ситуація, яка виникла з пошкодженням житлових будинків, потребує оперативного реагування. Наразі здійснюється огляд будівель.

Комісія ухвалила ряд рішень, які спрямовані на ліквідацію наслідків негоди та проведення відновлювальних робіт.

Інші новини