8o

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК. Частина 8.3. Управління у справах сім‘ї, молоді, фізкультури і спорту

  • 2022.06.20 16:52
    • Актуально
    • Спорт
    • Звіт міського голови
  • 635

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК

Частина 8.3.

Управління у справах сім'ї, молоді, фізкультури і спорту

 

Згідно з Програмою фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій в Калуській міській територіальній громаді в 2021 році виділено 2 660 400 грн. 13-тьом громадським спортивним організаціям, які виконували суспільно значимі для громади функції, представляли Калуш на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, сприяли зміцненню фізичного здоров’я населення, організації змістовного дозвілля дітей та молоді у вільний від навчання і роботи час, участь у змаганнях.

22 – ом спортсменам виплачено стипендію міського голови в сумі 274 000 грн.

Спортивні заклади, роботу яких координує та контролює управління:

ДЮСШ «Сокіл»:

48 штатних одиниць, з них 13 тренерів (8 штатних та 5 сумісників). Серед тренерів мають звання: Заслужений тренер України -1, Майстер спорту України міжнародного класу -1, та Майстер спорту України – 4 тренера.  Спортивний комплекс «Сокіл» налічує 5 залів та басейн «Посейдон». Культивує 7 видів спорту (Бокс, вільна боротьба, важка атлетика, волейбол, спортивна гімнастика, дзюдо, плавання). Регулярно відвідує заклад 380 дітей та молоді.

Видатки школи по загальному фонду становлять - 7 514 000 грн.

За 2021 рік ДЮСШ «Сокіл» отримав кошти як плату за послуги в сумі – 610 000 грн.

          Основною формою спортивної роботи є участь вихованців у спортивних змаганнях різного рівня.

         Колектив спортивної школи спрямовує свою роботу на зростання рівня фізичної підготовленості вихованців на змагання V-VI рангів (міських, обласних) та підвищення спортивної майстерності вихованців на спортивних заходах II-IV рангів (Всеукраїнських і міжнародних змаганнях).

         У всеукраїнських та міжнародних змаганнях успішно виступали вихованці відділень вільної боротьби, важкої атлетики, дзюдо, плавання.

         На Чемпіонаті Світу з боротьби вільної серед кадеток в Будапешті Аліна Філіпович стала бронзовою призеркою. Аліна Філіпович - МСУ вона є неодноразовою  чемпіонкою призеркою Чемпіонатів та Кубків України  боротьби вільної. Вона входить до резервного юнацького складу національної збірної команди України.

         До складу основної Національної збірної України входить вихованець відділення вільної боротьби - Свирид Андрій – МСУМК, на Чемпіонаті Європи серед чоловіків в м.Варшава посів 5 місце, чемпіон України та срібний призер Кубка України.

         Високих результатів досягли і юні борці цього відділення:

 Гаврилів Вікторія - КМСУ, входить до резервного юнацького складу Національної збірної України, срібна призерка ЧУ серед кадетів до 17 р., бронзова призерка ЧУ серед юнаків і дівчат до 15 р., переможниця Всесвітніх учнівських Ігор 2021 р.

 Гончар Віталій – МСУ, також входить до резервного складу Національної юнацької збірної команди України. Гончар Віталій - бронзовий призер Чемпіонату Європи серед кадетів в м. Самоков (Болгарія), чемпіон України серед кадетів до 17 років, учасник Чемпіонату Світу серед кадетів.

Треба відзначити ще зовсім юну вихованку цього відділення - Яцків Валерію, яка в грудні 2021 року на Чемпіонаті України серед молодших юнаків і дівчат виборола бронзову медаль.

Вихованець відділення Лаврович Олександр - МСУ – посів II місце на Кубку України.

Виступали на Чемпіонатах України і вихованці відділення важкої атлетики . Вихованець школи Щавінський Володимир - МСУ  на Чемпіонаті України серед юніорів до 20 років посів III місце, а на Кубку України  Володимир виборов срібну медаль. Юний  перспективний вихованець Климкович Юрій на Чемпіонаті України серед юнаків до 13 років став чемпіоном цих змагань, а вихованка Гац Анна виборола бронзу у вправі «ривок» .

Відділення плавання - Лаврик Віталій на зимовому Чемпіонаті України посів III місце та виконав норматив КМСУ.

Вихованка відділення дзюдо Куневич Марія - МСУ стала чемпіонкою Молодіжного Чемпіонату України з самбо серед юніорок та стала бронзовою призеркою на ЧЄ серед юніорок та бронзовою призеркою Кубка України серед жінок .

 В цьому році  колективом  тренерів-викладачів  підготовлено:

 43 спортсмена масових розрядів, 5 спортсменів першого розряду, 3 спортсмена КМСУ, 2 спортсмена МСУ.

МЦФЗН «Спорт для всіх» (18 штатних одиниць)

 

Завдання:

  1. Організація та проведення фізкультурно-спортивної роботи у місцях масового відпочинку та за місцем проживання.
  2. Обслуговування та утримання спортивних споруд міста: стадіон «Хімік», «Загір’я», спортивні майданчики за місцем проживання - 18 одиниць, антивандальні тренажерні комплекси - 5 шт.

Видатки по загальному фонду становлять – 2 294 700 грн.

Видатки по спеціальному фонду становлять – 423 098 грн.

За 2021 рік МЦФЗН «Спорт для всіх» отримав кошти як плату за послуги в сумі – 64 000 грн.

 

         За 2021 рік спільно з ДЮСШ «Сокіл», МЦФЗН «Спорт для всіх», громадськими спортивними організаціями та федераціями з видів спорту організовано та проведено спортивні заходи та змагання:

3 міжнародного рівня

6 - всеукраїнського рівня

4 - обласного

11 - міського

Залучено 6673 мешканців міста

 

 Досягнення спортсменів громадських організацій – гордість громади:

 

Бедрій Назар - Майстер спорту України - Чемпіон Європи з фрі-файту – ГО «Шлях воїна».

Дзуль Іван - Майстер спорту України з важкої атлетики – Чемпіон 9-Всеукраїнських Ігор ветеранів спорту з легкої атлетики в бігу на 200м. та 400 м - ФСК «Нафтохімік».

Гречаний Максим - Чемпіон України з шахів в командному заліку серед юнаків та дівчат - Міська федерація шахів.

Кудишин Василь - Кандидат в майстри спорту України - Бронзовий призер чемпіонату України з таїландського боксу Муей-Тай - ГО СК «Торнадо-спорт».

Левицький Назар - Майстер спорту України, член Національної дефолімпійської збірної команди України - Чемпіон Європи зі спортивного орієнтування бігом серед дорослих із вадами слуху - ГО «Калуш, біжи».

Михайлюк Вадим- Майстер спорту України- Переможець Кубка України з Армрестлінгу - ГО «Калуш АРМ».

Найда Анастасія - Чемпіонка України серед дівчат з Карате WKF - ГО «Спарта».

Прокофєв Валентин - Чемпіон України з шахів в командному заліку серед юнаків та дівчат - Міська федерація шахів.

Сакулич Володимир - Чемпіон України з Карате WKF - ГО «Спарта».

Стасюк Євген - Кандидат в майстри спорту України- Срібний призер Чемпіонату України серед дорослих з Таїландського боксу- ФСК «Торнадо»

Рендзяк Василь - Кандидат в майстри спорту України - Чемпіон України з Муей-Тай серед молоді - ФСК «Торнадо».

Федорко Софія - Кандидат в майстри спорту України - Чемпіонка України з Муей-Тай серед молоді - ФСК «Торнадо».

Харів Ірина - Майстер спорту України Міжнародного класу .Член Національної збірної команди України з вільної боротьби - бронзова призерка Чемпіонату України серед доросли х - ГО ФСБК «Атлант».

Хокейна команда «калуський Легіон» - Срібні призери Чемпіонату України з хокею з шайбою - Громадська спортивна організація ХК «Калуський Легіон».

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді, молодіжна політика, оздоровлення та відпочинок дітей у 2021 році

Відповідно до плану роботи управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту та в умовах карантинних обмежень, спричинених «COVID-19» в територіальній громаді у 2021 році проведено 16 заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, молодіжної політики, до яких залучено більше 1,7 тис. дітей та молоді міста. Профінансовано з міського бюджету – 113,1 тис. грн.

№ п/п

Назва заходу

2021 рік

К-сть заходів

К-сть учасників

1

Молодіжні та національно-патріотичні заходи для дітей та молоді міста

16

1 715

2

Фінансування заходів

113,1 тис. грн.

Основними з них були: військово-тактичні заняття для учнівської молоді, присвячені Дню пам’яті героїв Крут; поминальна панахида та покладання квітів та лампадок до могили Героя України, Героя Небесної Сотні Ігоря Дмитріва; екоакція з висаджування саджанців дерев в парку культури та відпочинку ім. І.Франка; спортивний захід «Sport Trend», показові виступи спортивних громадських організацій, змагання з перетягування линви до Дня Конституції України та Дня молоді; мистецький пікнік «Незалежність очима дітей», автопробіг вулицями міста присвячений Дню Державного прапора України; легкоатлетичний патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»; спартакіада СУМівських команд України «З СУМом не сумно», військово-спортивний патріотичний змаг до Дня захисників та захисниць України; тематична зустріч з молоддю по проєкту «Зміни для тебе», творчо-спортивний захід «Батьківщину мати умій захищати» та інші. Багато дітей та молоді громади залучалися до проведення загальноміських заходів з вшанування пам’яті українських героїв, що загинули за волю і незалежність нашої держави.

При управлінні діє координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді Калуської міської територіальної громади та координаційна рада з питань оздоровлення та відпочинку дітей Калуської міської територіальної громади.

 

За фінансової підтримки міського бюджету, зокрема управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту, молодіжні громадські організації, релігійні громади та спортивні школи організували та провели 10 відпочинкових пришкільних та наметових таборів для дітей та молоді Калуської міської територіальної громади.

 Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей

 

 

2021 рік

Кількість

 

Сума коштів

 

Пришкільні табори, проведені управлінням в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту

1

11 880,00 грн.

 

Наметові табори

 

9

170 261,84 грн.

Придбання путівок для дітей, учасників АТО/ООС

21

157 604,76 грн.

Разом:

 

 

339 746,60 грн.

Загальна кількість оздоровлених дітей  Калуської міської територіальної громади

 

 

907

 Сімейна та гендерна політика

         

Управлінням в справах сім`ї, молоді фізкультури та спорту забезпечується діяльність Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, координація роботи Місцевої координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Інформаціно-просвітницька діяльність.

У 2021 році організовано та проведено 6 широкомасштабних інформаційно-просвітницьких кампаній:

  1. Популяризація сімейних цінностей до Міжнарожного дня сім’ї;
  2. Підняття престижу ролі батька до Всеукраїнського дня батька;
  3. Культурно-просвітницькі заходи до Дня Родини в Україні;
  4. Інформаційно-просвітницькі заходи до відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми;
  5. Інформаційна кампанія до Європейського дня з протидії торгівлі людьми;
  6. Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Всього організовано та проведено 102 заходи, в яких взяло участь 3723 особи, а онлайн охоплено більше 6 тис. населення.

Найяскравіші і найцікавіші серед них:

 

  • Акція «Великодіній кошик від міського голови» (30.04.,18 багатодітних сімей, які виховують 5 і більше неповнолітніх дітей);
  • "Свято сім'ї" з нагоди відзначення Міжнародного дня сім'ї провели в парку культури і відпочинку ім. І.Франка, 15.05, прийняло участь 250 осіб;
  • Фото-акція «Родина в об’єктиві» до Дня родини (08.07 – 18.07.21 р., 96 осіб);
  • Урочисте нагородження нагрудними знаками і посвідченнями "Мати- героїня" на виконання Указу Президента України "Про присвоєння почесного звання України" (21.07.2021 р., виконком);
  • Круглий стіл «30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми» (30.07.2021 р., бібліотека ім. Т. Шевченка, 11 осіб);
  • Спеціалізований тренінг в обсязі 16 навчальних годин на тему: "Посилення ефективності взаємодії суб'єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильства" у рамках участі в проєкті від Фонду народонаселення ООН "Міста і громади, вільні від домашнього насильства" від UNFPA (21-22.10.21 р., 19 осіб)
  • Акція зі створення унікального маніфесту «Калуш проти домашнього насильства» в рамках проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» (25.11.21 ПК «Мінерал», 100 осіб);
  • Урочиста прем’єра документального фільму «Розірви коло» за участю членів координаційної ради та структурних підрозділів Калуської міської ради (26.11.2021 Кінозал «Час кіно» в ПК «Мінерал», 108 осіб);
  • Майстер-клас з самозахисту для жінок та дівчат «Самовдосконалення та безпека» (04.12.21, ДЮСШ «Сокіл» 9 осіб);
  • Семінари в старостинських округах «16 днів проти насильства. Соціальне партнерство заради подолання домашнього насильства в громаді» (25.11- 10.12.2021, 11 старостинських округів Калуської МТГ, згідно графіку, 165 осіб);
  • З жінками в «групі взаємопідтримки» проведено ряд тренінгів і майстер-класів;
  • В Калуськійй філії міськрайонного центру зайнятості з жінками та молоддю постійно проводились семінари на тему «Ризики нелегальної трудової міграції, запобігання торгівлі людьми».

 Запобігання і протидія домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської Міської ради є спеціалізованим органом, який відповідальний за реалізацію державної політики у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Визначеною уповноваженою особою ведеться облік заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі та здійснюється координація роботи щодо негайного припинення та організації комплексної допомоги.

У 2021 р. управлінням отримано 198 заяв і повідомлень  щодо фактів вчинення домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З кривдниками проведено профбесіди, попереджено про адміністративну і кримінальну відповідальність, потерпілим надано комплексні консультації, повідомлено про їхні права та можливості, організовано комплексну допомогу (юридичну, психологічну, медичну, економічну). 8 постраждалих перенаправлено в Калуський міський центр безоплатної вторинної допомоги. Інтереси постраждалих осіб спеціалістом управління представлялися в суді. Щодо кривдників винесено обмежувальні заборонені приписи.   

           До Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" замовлено, видруковано і розповсюджено: 100 шт. запрошень "Розірви коло", 35 афіш "Стоп насильству", 30 сертифікатів на жіночі курси "Самовдосконалення та безпека" і 1000 шт. буклетів "Стоп насильству".

Демографічний розвиток, облік багатодітних і «Матерів-героїнь».

          Управлінням ведеться єдиний облік багатодітних сімей, згідно якого на обліку – 573 сімей, в яких виховуються 1830 дітей.

          Продовж року спеціалістом з питань сім’ї постійно вівся прийом звернень громадян з числа багатодітних сімей щодо видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дітей з багатодітної сім’ї, надання інформаційних консультацій щодо документів, встановлення статусу, прав і пільг, виписка, продовження посвідчень, згідно довідки з місця навчання, вклеєння фотокарток.

Всього у 2021 році опрацьовано 215 заяв і звернень від багатодітних сімей, відповідно до яких видано 65 батьківських посвідчень і 216 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї.

Спеціаліст з питань сім’ї управління веде роботу по підготовці нагородних документів матерів, які народили до восьми річного віку 5 і більше дітей за материнську самовідданість, народження і виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку представлення до присвоєння почесного звання України «Мати – героїня». В 2021 році Указом Президента України присвоєно почесне знання України «Мати-героїня» 4 жінкам.

Всього на заходи з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми витрачено 18 145,0 грн.

Проєктна діяльність і перемога у 3-х грантах:

  • Подання та перемога у проєкті UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» щодо розвитку системи запобігання та протидії домашнього та гендерно-зумовленого насильства;
  • Подання на конкурс і отримання субвенції з державного бюджету на створення Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою. Розробка Положення про Денний центр, написання кошторисів і залучення коштів в місцевий бюджет на 573740 тис. грн.
  • Перемога в конкурсі «Добрий сусід» для підтримки сімей з дітьми, які перебуваютьсь в складних життєвих обставинах на 40 тис. грн.

Інші новини