6o

07.09.2022 року під головуванням заступника міського голови Надії Гуш відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини

  • 2022.09.08 07:45
    • Актуально
    • Соціальна сфера
  • 215

На засіданні було розглянуто 8 блоків питань:

- про припинення піклування, у зв'язку із смертю піклувальника;

- про встановлення піклування над неповнолітнім;
- 3 питання щодо охорони майнових прав малолітніх та неповнолітніх дітей;
- про доцільність відібрання малолітніх дітей у батьків, без позбавлення їх батьківських прав;
- 3 питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав;
- 4 питання щодо визначення місця проживання дитини одним із батьків;
- 3 питання визначення способу участі у спілкуванні та вихованні дитини;
- затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
   Комісією прийнято позитивні рішення щодо припинення піклування над неповнолітнім, встановлення піклування над неповнолітнім, надано згоду матері на дарування на ім'я дітей частини квартири, надано згоду на реєстрацію та перереєстрацію дітей, надання висновку про доцільність відібрання дітей у батьків, без позбавлення їх батьківських прав, висновку про доцільність позбавлення батьківських прав по одному зверненню. Одне питання щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав перенесено на наступне засідання комісії, та по одному зверненню відмовлено.
    Також, прийнято позитивні рішення про надання висновку про доцільність визначення місця проживання дітей по трьох зверненнях, а по одному зверненню розгляд питання перенесено на наступне засідання комісії. Визнано способи участі баби та діда у вихованні та спілкуванні з малолітньою онукою, та батьку із малолітнім сином, ще одне звернення по даному питанню перенесено на наступне засідання комісії.
Комісією затверджено 6 індивідуальних планів відносно 6 дітей.
   Звернення про припинення піклування, встановлення піклування, надання згоди на дарування на ім'я дітей частини квартири та питання визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дітьми будуть передані на засідання виконавчого комітету міської ради.
Інші новини