16o

04 квітня 2023 року відбулося відкриття виставки під назвою "УПА - відповідь нескореного народу"

  • 2023.04.05 14:09
    • Культура
  • 180
Фотодокументальна виставка "УПА – відповідь нескореного народу" – це розповідь про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів.
   Історія, яка однаково завзято оббріхувалася обома її супротивниками під час війни. Історія, яка досі в епіцентрі інформаційного протистояння. Представити вояків УПА як зрадників свого народу та злочинців і нині важливо для тих, хто не бачить Україну вільною та сильною у майбутньому. Адже історія українських повстанців показує, якою рішучою може бути відповідь українців на зазіхання на їхню свободу.
   На виставці представлені 18 банерних плакатів з інформацією про різні періоди діяльності УПА на теренах всієї України. Автори текстів: І. Бігун, В. Бірчак, Л. Бондарук, В. Вятрович, О. Ісаюк, О. Іщук, І. Патриляк, С. Рябенко. Проект та видавництво: Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху.
   До слова були запрошені: Олег Відливаний, в. о. директора комунального закладу "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради", Леся Піцик, заступниця начальниці управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, Людмила Андрійчук, старша наукова співробітниця Меморіального музею "Калуська в'язниця" (кураторка виставки та модератор заходу).
  Також відвідувачі мали змогу переглянути патріотичний фільм "Повстанська Калущина".
  Оглянути виставку можна прибувши до Меморіального музею "Калуська в'язниця", що знаходяться за адресою: м. Калуш, вул. Січинського, 5.
Графік роботи:
Понеділок - субота з 10:00 до 17:00 год.
Обідня перерва: з 12:30 до 13:00 год.

Комунальний заклад "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради"

  

Інші новини