3o

01 листопада 2022 року українці відзначають 104-ту річницю утворення Західноукраїнської Народної Республіки

  • 2022.11.01 13:04
    • Культура
  • 326
Ця подія свідчить про силу духу українців, волелюбність, прагнення до свободи і бажання жити у своїй єдиній і соборній національній державі. ЗУНР – держава, що була створена в листопаді 1918 року на частині українських земель, що входили до Австро-Угорської імперії.
   Недаремно ж 22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із Українською Народною Республікою в єдиній національній державі, реалізувавши віковічну мрію української нації про незалежність, єдність та соборність. Українці довели, що волелюбність і прагнення до своєї державності є для нас основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації.
   Біля Символічної могили «Борцям за волю України» ж/м Підгірки відбулось урочисте віче «ЗУНР - предвісниця держави Україна». Представники церковного хору і релігійної громади УГКЦ Стрітення Господнього під керівництвом о.Михайла Бойчука відслужили поминальну панахиду за Героями України, які загинули у боротьбі за Неї.
   До слова буда запрошена депутат Калуської міської ради, Голова Калуського міськрайонного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», громадсько-культурна діячка Леся Кирилович.
   Хвилиною пам’яті присутні вшанували усіх Героїв, які загинули за Україну…
  Сьогодні, як ніколи, в умовах російської агресії, важливими для нас є ідеали свободи, Незалежності та єдності Української Держави і української нації.
  Україна у нас єдина і ми її нікому не віддамо!
Інші новини