У центрі надання адміністративних послуг у Калуській громаді продовжується робота щодо отримання статусу та оформлення допомоги внутрішньо переміщеним особам

  • 2022.04.18 20:44
  • 803
Для розуміння ситуації варто звернути увагу на статистичні дані, які показують динаміку цієї роботи та залежність її від об’єктивних та суб’єктивних чинників.
    Станом на 18 квітня у Калуській громаді працівниками ЦНАП та його віддаленими робочими місцями в 11 старостинських округах зареєстровано 8668 вимушено переселених осіб (з них 109 людей з Маріуполя старших 2 років), 1270 – знято з обліку як таких, хто вже змінив місце тимчасовового проживання.
    З 1.04.2022 сформовано та видано 1328 довідок ВПО, прийнято й внесено в ПК «Соціальна громада» 1022 заяви на виплату допомоги ВПО.
    Слід зазначити, що минулих вихідних програмний комплекс «Соціальна громада» працював належним чином. Вдалося сформувати 195 довідок ВПО, внести 233 заяви на оформлення допомоги. Сьогодні, через збої в роботі програми, успіхи були значно скромніші. Відтак, протягом дня зареєстровано тільки 18 внутрішньо переміщених осіб, таку ж кількість зареєстрували заяв.
    З наступної середи уряд анонсував початок роботи програми для ВПО через додаток «Дія». Сподіваємось, що все піде за планом і статистика зареєстрованих вимушено переселених осіб значно покращиться. А люди все ж матимуть змогу оперативно отримати статус ВПО..
    Додаткову інформацію щодо отримання статусу та оформлення допомоги внутрішньо переміщеним особам можна дізнатись за телефоном: 0963319325.
    Тепер про інший аспект роботи працівників управління ЦНАП, який полягає у створенні комфортних умов перебування у ньому відвідувачів. І, не секрет, що акцент сьогодні власне на комунікації з людьми, які через важкі, подекуди й трагічні обставини, приїхали на тимчасове проживання в нашу громаду.
     Вже вище було сказано, що за період війни 8668 осіб звернулося в Калуський ЦНАП для реєстрації. Тут давно, як у вулику: кипить робота з документами, водночас йде жваве спілкування (люди обмінюються думками, ставлять безліч запитань, отримують консультації широкого спектру). Приїжджим з далекої дороги ЦНАПівці пропонують чай… Дітки, потрапляючи в атмосферу доброзичливості, граються іграшками, з цікавістю переглядають книжки та з неабияким задоволенням пригощаються солодощами. Тут також подбали про засоби особистої гігієни для малечі…
    У кожного з відвідувачів своя історія, яка змусила покинути рідну домівку. Майже кожен з них під час оформлення документів ділиться своїми враженнями від пережитого. Адміністратори центру завжди знаходять слова підтримки всім, бо це так сьогодні важливо.