22o

На зустрічі з представниками спільноти «Прикарпатський промисловий кластер» говорили про налагодження співпраці, залучення інвесторів, створення бізнес-центру та розвиток промисловості загалом

  • 2024.05.09 16:31
    • Громада
  • 54

9 травня відбулася зустріч міського голови Андрія Найди з представниками ГС «Прикарпатський промисловий кластер» з метою налагодження подальшої співпраці.

«Зважаючи на те, що ми індустріальна громада – значну увагу приділяємо розвитку промисловості та впевнено йдемо до поставленої стратегічної цілі – Калуш - екоіндустріальна столиця Прикарпаття, - зазначив міський голова. - Для цього надважлива комунікація з бізнесом, спільна мета та розуміння» 

Багатьох підприємців цікавить можливість розширення своїх виробництв на базі комунального індустріального парку «Галіція». На травневому пленарному засіданні ради планується ухвалення рішення про конкурс з відбору управляючої компанії. Обрана компанія буде надалі комунікувати з представниками бізнесу у напрямку залучення їх діяльності на території «Галіції». 

Також обговорили перспективу створення в громаді бізнес-центру. Найвдаліша локація – це промислова ратуша Калуша, яка знаходиться у власності АТ «Оріана». Калуська міська рада має намір звертатися до Фонду державного майна України щодо передачі промислової ратуші у власність міста, щоб ця пам’ятка промислової архітектури продовжила своє життя і була наповнена відповідним змістом. 

Важливо зазначити, що між промисловим кластером та ІФНТУНГ підписаний меморандум про співпрацю щодо дуальної освіти та підготовки потенційних кваліфікованих кадрів для спільної роботи у кластері. Також голова правління ГС «ПРИКАРПАТСЬКИЙ ПРОМИСЛОВИЙ КЛАСТЕР» Наталія Захарова разом із членом правління ГО «УФРА», радником з питань релокації Сергієм Гумініловичем проводять профорієнтаційну кампанію в освітніх закладах щодо переваг здобуття освіти в робітничих та інженерних професіях. А ще долучені до проекту підтримки реформи професійної освіти в Україні за підтримки швейцарсько-українського проекту DECIDE. 

Андрій Найда зазначив, що і надалі роботу щодо розвитку промисловості громади активно продовжуватимуть. Планується участь у різноманітних грантових проектах щодо підтримки бізнесу, залучення потенційних інвесторів, а також здійснюватиметься промоція підприємств, що розвиваються в Калуській громаді, на всіх можливих заходах.

Більше фото за посиланням https://www.facebook.com/share/p/iYy9RVoHRUuemug9/

Інші новини