22o

Безплатний відпочинок для дітей на Закарпатті: хто має право та як подати заявку?

  • 2024.05.09 11:08
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 72

Благодійним фондом «СОС Дитячі Містечка» розпочато реєстрацію на дитячий кемп психологічної підтримки «Маячки» на весняний та літній сезони 2024 року.

Кемп СОС Дитячі Містечка - це 14-денний ресурсний проєкт, який спрямований на психологічну підтримку, відпочинок та відновлення дітей, які постраждали внаслідок російської військової агресії в Україні.

Кемп розташований на безпечній та затишній території у Закарпатській області.

Які умови та хто може подати заявку?

У кемп приймають дітей віком від 7 до 17 років. 

Учасниками можуть стати діти з наступних категорій: діти з деокупованих територій; діти з територій, які щільно обстрілюються, на яких погіршилась безпекова ситуація; діти, які проживають на території, де ведуться активні бойові дії; діти з родин внутрішньо переміщених осіб; діти військовослужбовців; діти з прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, у тому числі, що були змушені евакуюватися за межі України; діти опікунів і усиновителів; діти, які були повернуті з депортації;діти з інвалідністю, особливостями розвитку (дитина має бути автономна та не потребувати додаткового супроводу тьютерів, медичної підтримки).

Відбір проводитиметься поступово, на кожну зміну окремо за 15-10 днів до початку кожного нового заїзду. Відповідно погодження участі дітей у кемпі відбуватиметься впродовж усієї весни-літа.

Пріоритет при відборі надаватиметься дітям, які нещодавно виїхали з окупованих територій, проживають на територіях, де погіршилась безпекова ситуація та які перебувають під постійними обстрілами. Також у першу чергу відберуть дітей, які не брали участь у даній програмі впродовж 2022-23 років.

Подати заявку та ознайомитися з деталями участі можна за посиланням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs6WVMcjsXZC0ZfjgPtgwBTr6QMJc06-Chfu-XpSeMoubr5Q/viewform

Інші новини