23o

30 освітян візьмуть участь у проекті з подолання освітніх втрат

  • 2024.05.09 15:50
    • Громада
    • Освіта
  • 51

9 травня на базі Калуського ліцею №5 стартував проект «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат».  

До участі залучені 30 учителів української мови та літератури закладів освіти Калуської, Войнилівської, Верхнянської та Новицької громад. Міський голова Андрій Найда, який завітав на захід, подякував організаторам та самим освітянам, які навчаються, щоб допомогти дітям: «Керівник одного із закладів освіти нашої громади поділився, що під час коронавірусу та війни заклад освіти відвідували лише 50% дітей. Хоча школяр навчається і онлайн, він отримує не той рівень знань, який вимагається програмами. Дуже добре, що учителі закладів освіти, в тому числі і нашої громади, можуть взяти участь в проекті, щоб надолужити втрати в знаннях». 

Упродовж двох днів, 9 та 10 травня, навчання для освітян проводитиме тренерка Громадської спілки «Освіторія» Людмила Сакович, менеджерка освітнініх проектів «Інституту суспільних ініціатив», заступниця директора львівського ліцею «Оріяна». Пані Людмила зазначила: Зараз у світі одна із топових тем – це тема освітніх втрат, про що почали турбуватися після коронавірусу. У нас підкріплює ці втрати війна, яка, на жаль, триває. Ми повинні надати насамперед психологічну підтримку вчителям, знаючи, що вони передадуть це все дітям, вплинуть на батьків. Таким чином ми зможемо підтримати освітянську спільноту і всіх загалом. З учителями української мови та літератури говоримо про цікаві інструментарій, філософію підходу до освітнього процесу. І обов’язково фокус на психоемоційному стані».

Координаторка організації навчання вчителів, виконуюча обов’язки начальника управління соціально-економічного розвитку території Калуської районної державної адміністрації Оксана Савчук поділилася, що такі тренінги на Прикарпатті відбудуться тільки в м. Калуші та м. Долині. 

Після проходження навчання учителі отримають сертифікати з підвищення кваліфікації. А отримані знання зможуть застосовувати на практиці в своїх закладах освіти.

«Освіторія» організовує та впроваджує Національну програму з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання та подолання освітніх втрат у партнерстві з Міністерством освіти і науки України (МОН) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE).

Більше фото за посиланням 

https://www.facebook.com/share/p/DaztJwDkzdkYK14B/

Інші новини