23o

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ: ПАМ'ЯТАЄМО, БОРЕМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО!

  • 2024.05.08 10:20
    • Актуально
    • Громада
  • 86

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Врешті-решт ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати.

Друга світова війна – жахлива та кривава сторінка в історії людства. Загублені життя мільйонів людей, зруйновані міста та села, глибокі рани в людських душах. Усе це є наслідками домовленостей двох тоталітарних режимів – нацистського та комуністичного.
У всіх віках український народ мужньо та віддано стає на захист України. Мільйони українців зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Воювали на фронтах, у партизанських загонах, підпіллі. Їх героїзм, стійкість, самовідданість допомогли здолати ворога.
Сьогодні ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто не повернувся з поля бою, хто загинув від голоду, жахів окупації, хто був замордований у концтаборах. Ми пам'ятаємо про гірку ціну свободи.
Дякуємо ветеранам за їхню мужність, героїзм, боротьбу та відстоювання вільної, незалежної української держави!
Однак, війна не закінчилася 79 років тому. Сьогодні знову волелюбний український народ - нащадки тих, хто переміг нацизм, боряться за право нашої Батьківщини на свободу. Вони мужньо протистоять ворожому натиску, захищають нашу землю, ціною власного життя рятують долю нашої нації.

Попри усі випробування - ми сильні духом, єдині в своєму прагненні до волі. І ми вистоїмо заради майбутнього без ярма неволі, у пам'ять про Героїв усіх поколінь!

Міський голова - Андрій НАЙДА!

Інші новини